lopta
youtube/Urban Pictures UK
lopta

youtube/Urban Pictures UK

lopta, Foto: youtube/Urban Pictures UK

Sve je krenulo davne 1199 godine kada Lesteršajer i Vervikšajer odigrali prvi put ovu igru, gde je lopta bila džak sa novcem koja je predstavljala loptu. Kao pobednici su izašli momci iz okruga Vervikšajer.

Ubrzo je ova igra postala deo Britanske tradicije gde  se svake godine sastajali (5.mart ove godine) u Aterstonu, Vervikšajeru.

Ova igra ima jednostavna pravila, "samo" je potrebno da držiš loptu u svom posedu do 17 časova kada se proglašava pobednik (onaj ko ima loptu u tom trenutku). Ona počinje tako što se sa prozora, tačno u 15 časova, baca lopta, i to uglavnom radi ugledna ili poznata osoba.

U ovoj igri, koja je  opisana kao "Fudbal starog veka", postoje dva pravila koja ne smeju da se krše:

1.Ne smete je odneti van "Dugačke ulice"

2.Niko ne sme biti ubijen.

Novinari iz "the Mirror" preneli su da ljudi masovno ostaju bez ušiju, da uglavnom koriste udarce pesnicom ali i se vidi i udarac glavom, i kragne u kom pokušavaju da drže protivnika.

PROČITAJTE JOŠ:

lopta

youtube/Urban Pictures UK

lopta, Foto: youtube/Urban Pictures UK

Ovogodišnji pobednik Džonator Sleser je izjavio da mu pobeda sve znači.

"Ovo je "Ball game"(igra lopte), zbog toga smo ovde"-izjavio je četvorostruki pobednik ovog takmičenja i nastavio: "Ja sam niko bez mog tima, sve dugujem njima, nisam mislio da ću da dobijem nakon samog starta, taktika je stvar impulsa u ovom sportu. Mislim da je vreme da sledeće godine neko drugi pobedi".

Iako organizatori demantuju da su takmičari ostali bez ušiju, krv na svim slikama je očigledna indikacija da je ovo brutalan sport.