Borusija Dortmund - Keln
EPA Friedemann Vogel
Borusija Dortmund - Keln

EPA Friedemann Vogel

Borusija Dortmund - Keln, Foto: EPA Friedemann Vogel

- Stručnjaci ga ocenjuju kao takav da, zahvaljujući merama higijene i prevenciji infekcije na grupnim treninzima, možemo da nastavimo treninge sa onima koji su testirani negativno na virus - rekao je klupski lekar Pol Klajn za sajt Kelna.

On je dodao da niko od zaraženih ne spada u prvu kategoriju, odnosno da se radi o onima koji ili žive sa inficiranom osobom ili su imali blizak kontakt sa inficiranima.

Poslanik Socijaldemokratske parije Nemačke Karl Loterbah kritikovao je Keln.

- Verovatno se radi o dvojici fudbalera i jednom od trenera. Iznenađen sam što su fudbaleri dozvolili da im se ovo uradi. Fudbal bi trebalo da bude uzor - rekao je on vezano za odluku o povratku treninzima.

Inače, Loterbah je profesor zdravstvene ekonomije i radio je na Univerzitetu u Kelnu pre nego što je ušao u politiku.

Klubovi Bundeslige su od četvrtka počeli sa testiranjem fudbalera, trenera i drugih zaposlenih, uoči planiranog povratka treninzima, a zatim i nastavka takmičenja planiranog za kraj meseca.

Fudbalski klub Verder saopštio je da su svi testovi bili negativni i da će u nedelju biti obavljen drugi krug testiranja. Ostali klubovi nisu komentarisali rezultate. Jedan fudbaler Paderborna bio je pozitivan u martu na virus korona. Odluku o nastavku takmičenja doneće nadležni, ali je već sad izvesno da se Bundesliga neće nastaviti pre 16. maja, a realnije je da se to desi 23. maja.