Herta
EPA/Sascha Steinbach
Herta

EPA/Sascha Steinbach

Herta, Foto: EPA/Sascha Steinbach

Vlasnik Herte Lars Vindhorst uložio je preko 400.000 miliona evra u pojačanja od preuzimanja kluba, sa željom da se u Belrinu sledeće sezone igra evropski fudnala, ali umesto toga, rezultati su poražavajući i čak pret borba za opstanak u eliti.

Posle debakla kod kuće od Verdera, Herta je skliznula na 14. mesto, što je nateralo rukovodstvo kluba na ozbiljnu reakciju. Klub iz Berlina zvanično je saopštio da je raskinuo saradnju sa dugogodišnjim sportskim direktorom Mihaelom Precom, kao i šefom stručnog štaba Brunom Labadijom.

- Herta mnogo duguje Mihaelu Precu. Skoro 25 godina je usko povezan sa našim klubom. U početku kao igrač, a sada 12 godina kao najodgovorniji čovek sportskog sektora. On je imao uticaj da se klub vrati u Bundesligu, ali posle razvoja događaja u prošloj i ovoj sezoni , doneli smo odluku da dođe do promena u budućnosti - rekao je predsednik Herte Verner Gegenbauer.

Labadija je promovisan u prvog trenera Herte u aprilu prošle godine, tokom prinudne pauze pandemijom. Međutim, ove takmičarske godine nije uspeo da napravi iskorak i povede Berlince ka mestu u vrhu tabele, naprotiv. Očekuje se da novi trener bude imenovan već sutra.

- Labadija i njegov stručni štab su uložili mnogo energije kako bi tim izgledao bolje. Dugujemo mu zahvalnost, ali 17 osvojenih bodova na 18 mečeva dovelo nas je u ozbiljnu situaciju. Posle pažljive analize došli smo do toga da nam je promena trenera neophodna. Naslednika ćemo imenovati narednih dana - zaključio je predsednik Herte.

PROČITAJTE JOŠ: