Neven Subotić
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
Neven Subotić

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Neven Subotić, Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

U Union Berlinu su pronašli način da vrate publiku na stadione i tako "predriblaju" koronu. Čelnici kluba iz Berlina objavili su da će pred početak svake utakmice ponuditi  22.021 besplatnih testova za svoje navijače i svako kome uzorak bude negativan i ne stariji od 24 časa će moći sa tribina da bodri svoj klub.

- Iskustvo pokazuje da održavanje fizičke distance među navijačima ne deluje. Ako navijačima nije dozvoljeno da pevaju i skandiraju, onda to nije atmosfera stadiona Uniona - izjavio je Dirk Zingler, predsednik berlinskog kluba i dodao da je reč navijača presudna u politici kluba.

Postoji plan o povezivanju kovid-laboratorija sa aplikacijama na mobilnom telefonu. Vlasniku „navijačkog pasoša” bilo bi omogućeno očitavanje aplikacije na ulazku na stadion, a negativan rezultat bi otvorio vrata za ulazak.

Za ovakvu realizaciju plana neophodno da gradska vlast Berlina ukine zabranu o okupljanju više od 1.000 ljudi na javnim skupovima,koja je na snazi do 31. avgusta Lopta na terenima u Nemačkoj će se ponovo zakotrljati 18. septembra, što ostavlja dovoljno vremena da klub uspešno realizuje svoje planove oko povratka navijača na stadion.  

PROČITAJTE JOŠ: