ZVEZDA OPET PROTIV SALCBURGA U LIGI ŠAMPIONA? Drastično kaznili lidera Bundeslige zbog kršenje pravila tokom pandemije koronavirusa!

LASK je najavio ulaganje žalbe na odluku kaznenog Senata Bundeslige

Lask
Lask, Foto: (AP Photo/Ronald Zak)

Doskorašnji prvi na tabeli fudbalske Bundeslige u Austriji LASK iz Linca drastično je kažnjen za ekipno treniranje pre dozvoljenog termina, i to sa oduzimanjem 12 bodova, kao i 75.000 evra.

Kazneni Senat Bundeslige doneo je danas odluku o kažnjavanju LASK-a sa obrazlozenjem da je taj klub postupio suprotno osnovnog načela fer pleja.

LASK je, pre par nedelja, održao ekipni trening, u vreme kada je bilo dozvoljeno samo treniranje po grupama, uz odstojanje usled mera za borbu protiv širenja korona virusa.

Video snimak tog ekipnog treninga pre dozvoljenog perioda dospeo je u javnost i svi klubovi Bundeslige zatražili su žestoku kaznu zbog nesportskog ponašanja, ocenujući da takav trening, dok drugi treniraju samo po grupama, predstavlja sticanje nelegalne prednosti.

Klubu je oduzeto šest bodova u ovom, i šest na idućem prvenstvu, tako da je LAKS pao na drugo mesto na tabeli, ispod Red Bul Salcburga, deset kola pred završetak prvenstva.

Kaznom je LASK došao u zaostatak od tri boda za Salcburgom.

LASK je najavio ulaganje žalbe na odluku kaznenog Senata Bundeslige.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi