Zlatan Ibrahimović
EPA Johan Nilssontt
Zlatan Ibrahimović, Foto: EPA Johan Nilssontt

Već nedeljama unazad govori se o tome kako će Zlatan Ibrahimović posle isteka ugovora sa LA Galaksijem ponovo obući dres Rosonera. Pominjale su se razne prepreke, a kao najveća uglavnom je bila isticana velika plata koju Ibra traži, ali sve je više naznaka da su otklonjene i poslednje smetnje, odnosno da je načelan dogovor - postignut.

Juče su mediji na Apeninima objavili kako je poznat datum Ibrahimovićeve promocije u Milanelu (16. decembar), a večeras je britanski Telegraf objavio vest da su svi premijerligaši izgubili bitku za Zlatana, jer je on definitivno prihvatio ponudu sa San Sira. Zlatan Ibrahimović u oktobru je napunio 38 godina, ali i dalje je vrlo tražen u Evropi.

Igrajući za Mančester Junajted između 2016. i 2018. postigao je 28 golova i pomogao Murinju da uzme Ligu Evrope i Liga kup Engleske. Uoči dolaska na Old Traford prvi put su njegove mogućnosti kao golgetera u godinama dovedene u pitanje. Razuverio je sve i pokazao da može. Posle dve godine u Americi Ibra se nalazi u sličnoj poziciji.