Povratak kralja: Adrijano
Profimedia
Adrijano

Instagram: adrianoimperador

Adrijano, Foto: Instagram: adrianoimperador

Nekada su svi na PES-u birali Inter, zbog toga što je Adrijano imao udarac 99 pa je cepao mrežice kao od šale. Popularni Adrijano, koji je svojevremeno bio prva zvezda evropskog fudbala, odlučio je da zbog čestih povreda i lošeg stila života, da završi karijeru i vrati se u rodni Brazil.

U medijima je bilo dosta vesti kako je on propao, da je bankrot i da se ugojio. Međutim, sudeći po slikama koje je nedavno objavio na svom Instagramu, sve informacije iz Brazila su bile praktično lažne. 

PROČITAJTE JOŠ:

 Adrijano je započeo karijeru 1999. godine u Flamengu. Nedugo nakon odličnih igara za Flamengo i Brazilsku reprezentaciju U-17, 2001. godine prelazi u italijanski fudbalski klub Inter. Golom na svom debiju protiv Real Madrida stiče svetsku slavu!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Adorei Foz do Iguaçu rs

A post shared by Adriano imperador (@adrianoimperador) on Mar 14, 2019 at 7:18am PDT

U leto 2002. potpisuje dvogodišnji ugovor sa Parmom. U dve sezone u Parmi postiže 23 gola u 37 nastupa.  Vraća se u Inter, 2004. godine, za koji potpisuje četvorogodišnji ugovor, a iste godine osvaja sa Brazilskom reprezentacijom Kopa Amerika. Bio je prvi strelac takmičenja i proglašen je za najboljeg igrača.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Lindo lindo rs

A post shared by Adriano imperador (@adrianoimperador) on Mar 13, 2019 at 8:20am PDT

Igrao je za Brazil na SP 2006. Zapao je u velike probleme sa padom forme i 2 godine je tražio formu u brazilskim timovima. Godine 2010. potpisuje ugovor sa FK Roma. Poslednju zvaničnu utakmicu je igrao 2014 za Atletiko Paranense. Imao je i bezuspešnu turneju u Americi nakon koje se penzionisao.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

13 anos de amizade nem cavalo aguenta rs

A post shared by Adriano imperador (@adrianoimperador) on Mar 1, 2019 at 3:00pm PST

Nama se čini da je ipak dospeo tamo gde treba!