Mladen Krstajić
EPA/David Hecker
Mladen Krstajić na konferenciji za novinare

FSS

Mladen Krstajić na konferenciji za novinare, Foto: FSS

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Mladen Krstajić, zadovoljan je ostvarenom pobedom nad Litvanijom (4:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo!

- Čestitam igračima na odličnom odnosu prema igri, maksimalno angažovano, koncentrisano, nije bilo lako posle Ukrajine. Digli su se psihološki, čestitam na ovih 10 dana zajedno, kako smo trenirali i radili. Imamo tri boda iz dva meča, otvoreno je sve do kraja. Tim se izdigao iznad sebe, pokazao karakter, ostajemo u trci za jedno od prva dva mesta. Prvo poluvreme je perfektno, bilo je još prilika, nismo ih iskoristili.

Hteli su da anuliraju minus iz Ukrajine ali su primili gol iz penala:

- Litvanija je krenula možda ofanzivnije, ali smo mi imali nove šanse za gol-dva. Onaj minus iz Ukrajine smo hteli da anuliramo, ali čeka nas septembar i Portugal, pa Luksemburg, sigurno da se ekipa podigla, može mirnije na odmor pred utakmice koje predstoje.

PROČITAJTE JOŠ:

Luka Jović

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Rekao je da Savez odlučuje o njegovoj sudbini na klupi 

- Znate kako, profesionalac sam, dok ne budu ljudi iz Saveza seli i razgovarali, ne znam ništa, otvorena su sva pitanja, meni je čast i zadovoljstvo da radim sa ovim momcima.

Na pitanje da li je ova pobeda iskupljenje zbog poraza od Ukrajine, rekao je:

- Ne možemo da gledamo da li smo se iskupili, to je meč koji se desi, doživljavaju se porazi, digla se velika fama, šta je tu je, desilo se, analizirali smo. Dobro je da su pokazali sada igrači jedinstvo i karakter.

PREPORUČUJEMO VAM:

Ronaldo

EPA-EFE/JOSE COELHO

Mnogo fame se diglo oko formacije 3-5-2 sa kojom se oprobao u Lavovu:

- Nemam problem sa sistemom, da igraju 3-5-2 i 4-4-2, nemam problem sa promenom sistema, danas su dobro igrali u rombu.

Palo je i podsećanje na jedan davnašnji trenutak, kada je Krstajić najavio odlazak.

- Kad ste selektor svoje zemlje, normalno je da pokušavate najbolje. Teško padaju porazi, nošenje sa pritiskom, možda sam jednom otišao u krajnost, znamo šta smo uradili, jesmo se izblamirali, ali je bitno da podržimo momke. Brazil je pobedio Nemce sa 7:1, pa se nije digla fama kao u Srbiji. Nisam čitao novine u poslednjih nekoliko dana, ali zaista sam zahvalan, nije bilo lako. Možemo Ukrajinu staviti ad akta, analiziraćemo je, šta i kako, na tu temu ne bih imao više šta da kažem.

Srbija će 7. septembra dočekati Portugalce, a zatim gostovati tri dana kasnije Luksemburgu.

Komentari (2)

zagondzija

11.06.2019 08:13

ovaj ne ide bez demonstracija

Zoran

11.06.2019 14:51

Ali mi nismo izgubili od Nemacke ili Brazila . Jedva pobedili Luksemburg SRAM VAS BILO.