Bane Ivanović
AP/Carl Recine
Bane Ivanović, Foto: AP/Carl Recine

Fudbaleri Vest Bromvič Albiona odigrali su nerešeno sa Brajtonom u meču šestog kola engleske Premijer lige, ali će imati za čime da žale posle meča u kom su bili gosti na Ejmeks stadionu.

Posle 90 minuta bilo je 1:1, ali je Vest Bromvič zahvaljujući komičnom autogolu u kom je učestvovao i naš Branislav Ivanović morao da vadi fleke u finišu meča.

Brajton je poveo u 40. minutu, lopta je posle centaršuta stigla do Adama Lalane, on je šutirao na gol VBA i bio je izblokiran.Lopta se odbila do Tarika Lemptija koji je sa desne strane pokušao da centrira po zemlji i oštro u sredinu gde su bili Ban Ivanović i Džejk Livermor. Ivanović je uklizao da izbaci loptu, umesto toga je pogodio Livermora i "asistirao mu", ni krivom ni dužnom za jedan od najbizarnijih autogolova sezone.

Brajton je poveo i svoju prednost čuvao sve do završnice susreta i 83. minuta kada je metu pronašao 22-godišnji Karlan Ejhern-Grant.

Njemu se lopta posle ubacivanja sa desne strane odbila od noge Adama Vebstera, a Karlanu je sa desetak metara bila dovoljna jedna finta i snažan udarac pod prečku. Ekipe su na kraju osvojile po bod, pa Brajton na 16. mestu Premijer lige ima ukupno pet, a VBA poziciju ispod ima tri osvojena boda.

PROČITAJTE JOŠ: