Edin Džeko
AP/Kemal Softic
Edin Džeko

AP/Kemal Softic

Edin Džeko, Foto: AP/Kemal Softic

Poznata su sva četiri finalna para u plej-ofu Lige nacija za plasman na EURO. Za četiri preostale vize boriće se preostalih osam selekcija u finalnim mečevima koji će biti igrani 12. novembra.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na Grbavici od Severne Irske posle penala u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo. U regularnom toku bilo je 1:1, pa su odlučivali penali. Prvi je loptu u penal seriji uzeo Pjanić koji je pogodio za 1:0. Za goste prvi penal izveo je Dalas i poravnao na 1:1. Drugu seriju otvorio je Hajradinović, ali golman gostiju je odbranio. Potom loptu uzima Laferti i pogađa za 1:2. Za BiH je treći izvođač bio Višća koji je takođe promašio, tačnije golman mu je odbranio. Posle toga Sevil je pucao, ali je šutirao preko gola. Četvrtu seriju otvara Hotić i pogađa za 2:2. Četvrti penal za goste izveo je Vašington i pogodio za 3:2. Naredni penal izveo je Edin Džeko i bio je siguran za 3:3. Ali, petu seriju za goste šutao je Bojs i pogodio za 4:3 i prolaz dalje.

Ekipa Duška Bajevića je povela 13. minutu, kad je posle fenomenalnog prodora i asistencije Cipetića mrežu gostiju zatresao Rade Krunić za radost navijača na Grbavici. Izjednačio je Mekgin u 52. minutu posle velike greške odbrane domaće ekipe. 

REZULTATI POLUFINALA

Bugarska - Mađarska 1:3

Island - Rumunija 2:1

BiH - Severna Irska 1:1, produžeci, penalima 3:4
Slovačka - Irska 0:0, produžeci, penalima 4:2

Norveška - Srbija 1:1, produžeci 1:2

Škotska - Izrael, 0:0, produžeci, penalima 5:3

PAROVI FINALA BARAŽA

(12. novembar)

Liga nacija A: Mađarska - Island

Liga nacija B: S. Irska - Slovačka 

Liga nacija C: Srbija - Škotska

Liga nacija D: Gruzija - S. Makedonija

PROČITAJTE JOŠ: