Igrači Zvezde
FK Crvena zvezda
Igrači Zvezde

FK Crvena zvezda

Igrači Zvezde, Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda u svojoj istoriji je zabeležila mnoge velike pobede u Evropi. Padali su velikani evropskog fudbala, a tog 2. januara 1963. godine u trećoj, odlučujućoj utakmici Kupa sajamskih gradova pobeđena je Barselona.

U prvom meču osmine finala su u Beogradu savladali Barselonu rezultatom 3:2, a prva dva gola postigli su Spasoje Samardžić i Josip Skoblar, dok je treći pogodak delo Radivoja Ognjanovića. U revanšu je Barselona slavila 1:0, a po tadašnjim pravilima, bilo je neophodno da se odigra i treća utakmica na neutralnom terenu.

Domaćin je bio francuski grad Nica, a fudbaleri Zvezde su zasluženo odneli pobedu. Imali su veliki broj prilika, pogotovo u nastavku igre, a pitanje trijumfa rešio je Borivoje Kostić golom u 72. minutu meča sa bele tačke. On je kao najbolji igrač utakmice dobio na poklon sat.

Crvena zvezda je u Nici nastupila u sastavu: Mirko Stojanović, Novak Tomić, Tomislav Milićević, Luka Malešev, Milan Čop, Vladimir Popović, Jovan Anđelković, Sreten Đurica, Zoran Prljinčević, Vojislav Melić, Borivoje Kostić.

Trener je bio Milorad Pavić.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

vuk

03.01.2021 11:08

Vidim, i dan danas su tako nastavili?!