Luis Alberto (Lacio)
AP/Fabrizio Corradetti
Luis Alberto (Lacio)

AP/Fabrizio Corradetti

Luis Alberto (Lacio), Foto: AP/Fabrizio Corradetti

Lacio je u Rimu pobedio Bolonju 2:1.

Gosti su u 13. minutu preko Svanberga prvi postigli gol, ali je VAR rekao da je bilo prekršaja u akciji prilikom postizanja gola.

Svanberg se sjurio ka golu Lacija nakon što su domaći izgubili loptu na sredini terena, prešao je dvadesetak metara, opalio sa 16-17 i pogodio levi donji ugao gola. VAR je rekao - faul dok su oduzimali loptu na sredini terena!?

Siniša Mihajlović, trener Bolonje, se smeškao na ovu odluku i odmahivao rukom kraj aut linije.

Od tog momenta priča se okrenula.

Kako je utakmica odmicala Lacio je preuzimao konce igre u svoje ruke. Luis Alberto postigao je prvi gol za Rimljane u 54. minutu. Španac je oduzeo loptu i posle solo prodora loptu proturio kroz noge rivala na ivici kaznenog, a onda opalio sa 13 metara i samo što mrežu nije pocepao - 1:0.

U 77. minutu je novajlija Mohamed Fares makazicama je asistirao Imobileu za drugi pogodak u sezoni - 2:0.

De Silvestri je u 91. minutu samo ublažio poraz (2:1). 

Bolonja je sada u teškoj poziciji pošto joj je ovo četvrti poraz na pet poslednjih utakmica Serije A. Već je u zoni ispadanja, a sa ovakvim igrama izlaz iz nje se ne nazire.

Simone Inzagi napravio je nekoliko promena u odnosu na meč Lige šampiona protiv Borusije. Zbog lakše povrede u sastavu Rimljana nije bilo reprezentativca Srbije Sergeja Milinkovića-Savića.

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE JOŠ: