Možeš  samo da  sanjaš: Fadilj  Vokri
Aleksandar Dimitrijević
Možeš  samo da  sanjaš: Fadilj  Vokri

Aleksandar Dimitrijević

Fadilj Vokri, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Na sve to, kao da dodatno seiri zbog toga što Bojan Krkić nije dobio dozvolu da zaigra za Srbiju, dok Kosovo bez problema registruje nove reprezentativce!

Kao što je poznato, u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018, takozvano Kosovo 6. oktobra dočekuje Hrvatsku u albanskom Skadru, a Vokri ne krije da je to za njega istorijski dan.

- Ma svi jedva čekamo, biće to istorijski dan za nas. Drago mi je da je Hrvatska protivnik na našem domaćem debiju, biće vrlo emotivno, bez obzira na to što igramo u Albaniji. Teško mogu opisati emocije, to je trenutak koji smo čekali svih ovih godina, na čemu smo radili i šta smo sanjali. Nakon remija u Finskoj, stiže nam Hrvatska, teško je bilo očekivati bolji start kvalifikacija. Hrvatska i Kosovo su prijateljske, vrlo bliske zemlje. Onako - bratske! Tako će Hrvati kod nas i biti dočekani. Uz sve počasti, kao braća - jasan je bio Vokri u intervjuu za „Slobodnu Dalmaciju“.

Reprezentaciji Kosova, reklo bi se, cvetaju ruže. Osim debija iz snova i boda u Finskoj, očekuje ih, osim utakmica, i registrovanje još nekoliko željenih igrača.

- Tri igrača su u procesu dobijanja dozvole FIFA da mogu da igraju za Kosovo. I pre meča sa Finskom sve je ispalo dobro po pitanju registracije nekih fudbalera. Čekali smo, ali i dočekali na kraju te dokumente. Moram da se zahvalim Zvonimiru Bobanu, bivšem hrvatskom reprezentativcu, koji nam je po tom pitanju mnogo pomogao, zalagao se za nas kako bi se ubrzao taj proces. Svaka mu čast! I Davor Šuker nam je mnogo pomogao - objasnio je Vokri šta još povezuje Kosovo i Hrvatsku.

Komentari (2)

Tamara

25.09.2016 11:16

Ma dobro nikakva novost - mi savrseno znamo da su 'balija i siptar' glupi da bi bili podmukli , i da iza svakog zla prema Srbinu Srbiji i svemu Srpskom uvek i svuda stoji iskljucivo 'hrvat' . Tako da se lako izvlaci zakljucak kome cemo na kraju mi sve naplatiti i zbog Kosova i zbog Republike Srpske i zbog Crne Gore . E to vec i 'oni' savrseno znaju . Hvala na paznji .

NOLAN SMIT

25.09.2016 15:48

SRAMNA OLOŠ. ZNAJUĆI ZA KOGA JE IGRAO NIKAKVO IZNENAĐENJE.