Robert Prosinečki
Alo/D. Briza
Dušan Bajević

Alo/Marko Metlaš

Dušan Bajević, Foto: Alo/Marko Metlaš

Legendarni Dušan Bajević mogao bi da postane selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, javljaju mediji iz te zemlje.

Posle odlaska Roberta Prosinečkog danima se spekuliše o njegovom nasledniku, a Izvršni odbor tamošnjeg Saveza zadužio je Zvjezdana Misimovića, Seju Kajtaza, Dušana Bajevića i Munira Talovića da predlože novog kandidata.

Posebno je zanimljivo što će Bajević biti u prilici da glasa za samog sebe kao selektora.

"Ne treba žuriti s odlukom o novom selektoru, ali što se mene tiče tu sam, želim da pomognem Zmajevima. Doći ću tokom decembra u Bosnu i Hercegovinu, u Sarajevo, i razgovaraćemo. Samo polako, moramo se izvući iz ove krize. Iz FS BiH još nisam dobio zvaničan ponudu, bilo je razgovora, ali još nisam zvanično odgovorio. I ja bih voleo da Bosna i Hercegovina ode na EURO, ali sve ćemo to moći da analiziramo kada dođem u Sarajevo", poručio je "Princ sa Neretve" iz Atine za Radio Sarajevo.

Bajević je najveće uspehe u trenerskoj karijeri ostvario u Grčkoj, a navijači Crvene zvezde ga se ne sećaju po dobru budući da nije završio svoju poslednju utakmicu na klupi crveno-belih, već je pre kraja napustio stadion.