Dušan Vlahović
Twitter/printscreen
Dušan Vlahović

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Dušan Vlahović, Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Krstajić je dao intervju za klupski sajt Fiorentine gde se prvo dotakao "Blekija" Milenkovića, koga je vodio na Mundijal u Rusiji.

"Nikad nisam birao igrače po godinama, nego po karakteru, radnoj etici i veštinama. Nikola je ispunjavao sve i pokazao je zavidan kvalitet još u Partizanu. Nikad mi nije prošlo kroz glavu da ga ne bih pozvao, ali moram da zahvalim i kolegi Ljubiši Rankoviću", rekao je Krstajić.

Bivši igrač Partizana je naglasio svestranost Milenkovića na defanzivnim pozicijama:

"Mislim da je jedan od najboljih mladih u svetu trenutno i verujem da ako odluči da pređe negde, prvo treba da bude siguran u minutažu koju će dobiti. Po mom mišljenju, Fiorentina mu to nudi, može da napreduje i trebalo bi da ostane bar još sezonu", istakao je Krstajić.

"Na svakom treningu je bio sto posto fokusiran i prisutan, spreman da sluša uputstva... Jednom sam mu rekao: ako ne budeš uradio isto kao ja, onda ćemo morati da se "pobijemo". Naravno, obojica smo se nasmejali. Bio sam svestan njegovog potencijala i nisam očekivao ništa manje."

Mladen Krstajić na konferenciji za novinare

FSS

Mladen Krstajić na konferenciji za novinare, Foto: FSS

Zatim je izneo i kvalitete Dušana Vlahovića, napadača čija se vrednost u budućnosti predviđa do 100 miliona evra.

"Kao i Milenković, i Vlahović ima perspektivu i kvalitet. Dušan ima pravi karakter i to je važno. Bio je strpljiv i čekao je šansu u Firenci i iskoristio je. Ako nastavi ovako, a siguran sam da hoće, nema sumnje da će u budućnosti uraditi velike stvari. Vlahović je napadač kakvog je Srbija dugo čekala, kao Darko Kovačević u svojim danima", napomenuo je Krstajić.

Na pitanje da li bi golgeter koji je pobedio korona virus već sada bio na njegovom spisku, da Mladen još uvek vodi nacionalni tim, odgovorio je da ne bi imao dilemu.

"Da sam ostao, on bi već bio u mom timu, jer mislim da je jedan od tri najbolja srpska špica danas, bez obzira na godine", konstatovao je Mladen Krstajić.