Ognjen Mudrinski
Alo/Miloš Topalović
Ognjen Mudrinski

FK Čukarički

Ognjen Mudrinski, Foto: FK Čukarički

Poput oca Radoslava i Ognjenu Mudrinskom golovi su opsesija. Od rodnog Srbobrana do poljskog Bjalistoka izređalo se dosta kubova: Vojvodina, Hajduk Kula, Novi Sad, Jagodina, Crvena zvezda, Grojter Firt, Arau, Spartak i Čukarički!

Čini se da je tek sazreo u Subotici ni na Banovom brdu.
- Sjajan period u karijeri i prijateljstva za ceo život – kaže Mudrinski koga smo sreli u Antaliji gde se Jagelonija priprema za nastavak sezone. Zanimljivo, mislim da sam treći put sa Partizanom u istom hotelu. To već postaje tradicija, a pre dve godine sam se i povredio na prijateljskoj utakmici.
Iskoristio je priliku da se sa saigračem Miletom Savkovićem, koji se oporavlja posle teške povrede, sretne i ispriča sa Ivanovićem. Nekad su bili žitelji Subotice.
– Fudbalskim temama i pričama nikad kraja. Posluže kao relaksacija – kaže za „Alo!“ Mudrinski kome ugovor ističe tek za 3,5 godine.
- Dobro sam počeo sezonu, postigao i važan gol, a onda je usledila povreda. Timu sam se priključio samo sedam dana pred start sezone i to je uzelo danak. Potom je ekipa zabeležila par dobrih rezultata i nije bilo potrebe da se menja. Sad krećem od nule, a verujem da će novi trener Bugarin Ivailo Petev imati više sluha za mene i Savkovića.

Svadba u najavi

Kad će svadba u domu porodice Mudrinski?

- U stabilnoj sam vezi koja traje već šest godina. Otkad smo u vezi, odmah smo počeli zajedno da živimo. Tako je i sada. Za svadbu uvek ima vremena - smejući se kaže Ognjen.

 

Petev je mlad, ali iskusan strateg. Formirao je Ludogorec, bio selektor Bugarske, trener Dinama iz Zagreba. Navijači su sprečili da preuzme Levski pošto je radio u ljutom neprijatelju Ludogorecu.
- Jagielonija je prošle godine bila odlična peta, a sad se borimo za plej-of i plasman među prvih osam. Sa prostora Balkana ima 5-6 fudbaera, a grad je na grancii sa Belorusijom.
Poljska liga?
- Sjajno je organizovana, perfektna infrastruktura, dosta naših fudbalera, jedino su ubitačna putovanja zbog lokacije mog grada. Mislim da nam je najbliža Varšava koja je udaljena 250 kilometara. Samo sam se jednom odvažio da kolima idem u Srbiju. Jednom i nikad više prešao sam tih 1.300 kilometara.
Jagielonija je jednom osvojila kup i sedam puta igrala u Evopi.
- Izlazak u Evropu realan je cilj preko lige de se svaki čas smenjuju ekipe na čelu tabele.