Umar Sadik
Alo/Marko Metlaš
Umar Sadik

Alo/Marko Metlaš

Umar Sadik, Foto: Alo/Marko Metlaš

Fudbalski klub Almerija, za sada, igra jako dobru sezonu, a za tako nešto u mnogome je zaslužan i doskorašnji napadač Partizana Umar Sadik (23) koji je ove sezone već postigao 11 golova na 19 odigranih utamica u dresu španskog drugoligaša. Takav učinak dovoljan je za treće mesto na tabeli, kao i osmini finala Kupa Kralja.

Međutim, Almerija ne planira tu da se zaustavi. Ukoliko pobedi u odloženom meču prestići će Majorku i naći se na mestu koje vodi direktno u La ligu. Ako se tako nešto desi u Partizanu moglu da trljaju ruke s obzirom na to da će crno-belima u takvom scenariju pripasti čak 4.000.000 evra.

Ni tu se ne završava priča o novcu koji treba da se slije u Humsku. Španski mediji pišu da će Almerija prodati Sadika na leto za 40.000.000 evra, a već postoji nekoliko klubova koji su stali u red. Ako se to desi, Partizanu će pripasti 20 odsto od prodaje što je 8.000.000 evra, a kada se to sabere sa eventualnim plasmanom u viši rang, ekipa Aleksandra Stanojevića dobiće ozbiljnu finansijsku injekciju u vrednosti od neverovatnih 12.000.000 evra. I to za igrača koji više ne igra u Partizanu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

micko

23.01.2021 09:54

masta radi svasta