Nikola Đurđić na jednom Partizanovom meču
Profimedia
Nikola Đurđić

profimedia.rs

Nikola Đurđić, Foto: profimedia.rs

Nekadašnji napadač Partizana Nikola Đurđić prešao je iz Hamarbija u kineski Čengdu, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor uz opciju produžetka na još jednu sezonu. Đurđić će od ugovora zaraditi više od milion evra, što je odlična suma za iskusnog 33-godišnjaka, koji je rešio da finiš karijere zapečati vrhunkim transferom.

U Švedskoj ipak imaju za čim da žale, otišao je za transfer od 450.000 evra, a prethodno je imao sjajnu polusezonu i bio je jedan od nosilaca igre, proglašen je i za najboljeg napadača lige.

Prethodno, Đurđić je igrao za veliki broj klubova, ponikao je u rodnom Pirotu igrajući za Radnički, potom je nastupao za Voždovac, Haugesund, Helsinborg, Grojter Firt, Auzgburg, Malme i Fortunu iz Diseldorfa, da bi zatim probao da se dokaže i u Partizanu.

Tu su i povrede sprečile Đurđića da se pokaže, rastao se brzo od crno-belih, pa je potom igrao za danski Randers, pre nego što je otišao u Hamarbi. Tu je na 54 meča dao 26 golova, uz Haugesund je imao najbolju statistiku karijere, što mu je donelo veliki ugovor Čengdua.