Crvena zvezda omladinci
FK Crvena zvezda
Crvena zvezda omladinci

FK Crvena zvezda

Omladinci Crvene zvezde, Foto: FK Crvena zvezda

Šef stručnog štaba juniorske selekcije kluba iz Ljutice Bogdana Slavoljub Đorđević, zadovoljan je igrom, rezultatima, ali i ponašanjem svojih izabranika.

"Kroz susrete u Ligi šampiona učimo. Mi tu nemamo šta da izgubimo i tako pristupamo. Utakmice u Evropi su drugačije u odnosu na one koje imamo u prvenstvu. Kada igramo u Srbiji, lopta je više kod nas, protivnici se brane, oštriji su, ali na međunarodnoj sceni svi žele da se nadigravaju. Žao mi je što nismo imali dan ili dva više odmora posle derbija, siguran sam da bi igrači bili svežiji za utakmicu sa Bajernom, koji je jedan od favorita za osvajanje takmičenja", istakao je Đorđević.

O kakvom evropskom potencijalu ekipe se radi govori i činjenica da su omladinci Crvene zvezde, pre sedam dana, u subotu savladali Partizan (2:1), a već tri dana kasnije su remizirali sa Bajernom (1:1) u Ligi šampiona za mlade.

"Deca su odigrala sjajan derbi i pokazala veliki karakter. Rekli smo da nam je prvenstvo prioritet i da nam je derbi najvažniji, zbog toga mi je vrlo drago što smo pobedili. S druge strane, zadovoljan sam i kako smo odigrali protiv Bajerna. Oni su ofanzivna ekipa, igraju presing, visoko stoje, ali su protiv nas stajali dosta niže. Respektovali su nas i stali u blok. Potpuno su nadigrali Totenhem i Olimpijakos, ali ne i nas. Pričao sam sa trenerom Bajerna posle utakmice, on je oduševljen Zvezdinim fudbalerima. Imali smo prilike da rešimo pitanje pobednika u završnici meča, ali je falilo svežine".

Hvali Đorđević svoje pulene, ali i stručni štab.

"Oni se nikog ne plaše. Bez obzira na to što su najmlađi u oba takmičenja, videli su da mogu da se nadigravaju sa svakim. Pokazali su da mogu da igraju i protiv skupo plaćenih fudbalera, ali su i dokazali da novac nije presudan kada imate veliko srce. Moram da pohvalim i moj stručni štab. Sve odluke donosimo zajedno, zna se tačno ko šta radi. Imam odličnu saradnju i sa Milanom Kosanovićem koji mi mnogo pomaže savetima".

Bez obzira na to što je u karijeri bio defanzivac, Đorđević neguje napadački fudbal kao trener Zvezdinih omladinaca.

"Kada ste trener u Zvezdi, morate da igrate ofanzivno i napadački. Decu učim da moraju da stoje visoko, da igraju agresivno i na gol više. To je filozofija našeg kluba".

Dotakao se i strateg crveno-belih bisera vanterenskih faktora koji utiču na razvoj mladih fudbalera.

"U sportu je sve bitno. Kako treniraju, kako odmaraju, šta jedu, da li imaju privatne probleme i slično. Oni su u veoma osetljivim godinama. Vrlo je važna saradnja sa roditeljima, a ja sam imao tu sreću da dobijem potpunu podršku od njih. Deca žive u Zvezdinom hotelu, svakodnevno razgovaramo, sastančimo, rešavamo probleme i to je ono što je bitno. Moraju da imaju čistu glavu. Žive spartanski, suočavaju se sa raznim iskušenjima, ali moraju da izdrže sve i siguran sam da će im fudbal to desetostruko vratiti", zaključio je Đorđević.