Dušan Vlahović
Twitter/ACF Fiorentina
Valeri Božinov

Marko Metlaš

Valeri Božinov, Foto: Marko Metlaš

Nekadašnji fudbaler Partizana Valerij Božinov nije štedeo reči hvale za svoje bivše saigrače Nikolu Milenkovića i Dušana Vlahovića. Upravo je Bugarin bio jedan od ljudi koji su potvrdili veliki potencijal srpskog tandema kad ga je direktor Fiorentine Panteleo Korvino upitao za mišljenje. U razgovoru za italijanske medije, Božinov je pričao u superlativu o srpskom tandemu iz Firence.

- Poslednji put kada smo se čuli Korvino i ja je bilo kada je zvao za Milenkovića i Vlahovića. Pitao me je šta mislim. Rekao sam mu da ne razmišlja mnogo i da ih uzima odmah jer je reč o sjajnim igračima. Novac uložen u njihovo dovođenje će mu se vratiti deset puta", rekao je Božinov koji se posebnim rečima osvrnuo na Vlahovića.

- Mnogo ga volim. Upoznali smo se u Partizanu gde smo igrali zajedno. U njemu sam video 15-godišnjeg sebe. Ali još opasnijeg. Kažem to u pozitivnom kontekstu. Ja sam 2004. otišao u Fiorentinu za 15 miliona evra, a Dušan danas vredi 50 miliona evra. Mada, mislim da bih i ja vredeo toliko jer su se cene na tržištu promenile - zaključio je napadač Peskare.