Goran Gavrančić
Printskrin: Youtube/FK Partizan
Goran Gavrančić

Printskrin: Youtube/FK Partizan

Goran Gavrančić sa Biljanom Obradović, Foto: Printskrin: Youtube/FK Partizan

Goran Gavrančić rođen je u Beogradu 2. avgusta 1978. Igrao je za Čukarički, Dinamo Kijev, PAOK, Partizan i Henan.

Za reprezentaciju Srbije i Crne Gore, odnosno SR Jugoslavije odigrao je 28 utakmica. A onda je batalio fudbal i postao - arhitekta!

"O sportu ne mogu puno da pričam jer nisam u njemu. Pratim dešavanja kao i svi, ali možda čak i manje od prosečnog čoveka. Arhitektura je moja ljubav i pre profesionalne karijere, uspeo sam da se pronađem u tome. Sve ide svojim tokom", rekao je Gavrančić u intervjuu za Partizanovu televiziju.

Goran je otkrio da su ga u školi zvali Sport Bili, kao i da je oduvek voleo da crta.

"Nosio sam tablu za crtanje, torbu sa opremom za trening, ranac sa sveskama i knjigama. Nastavio sam arhitektonski put, ali sam dobio i ponudu od Čukaričkog da postanem profesionalni fudbaler. Jedno vreme sam se mučio i shvatio da je nemoguće i jedno i drugo. Savet oca da arhitekta mogu biti u 40, a fudbaler ne, mi je mnogo pomogao. Posle karijere sam se posvetio prvoj ljubavi. Ne smatram se arhitektom velikim, još sam beba u ovom poslu".

Gavrančić je imao i savet za aktivne sportiste.

"Ljudi, na vreme se organizujte. Sportisti su životni invalidi, jer je tokom karijere sva pažnja usmerene ka njima. Važno je da otkrijete talente pored sporta kojim se bavite. Posle karijere, posebno kod fudbalera, nastupa teška psihološka kriza, upravo zbog sve te pažnje javnosti i usmerenosti ka fudbalu. Oduvek sam voleo da se družim sa običnim svetom, da plaćam račune, a imao sam i sreću što sam se posvetio arhitekturi", iskren je Gavrančić.