DRAMA ZBOG ZABRANJENE LJUBAVI Bivšem treneru Zvezde pokušali da ukradu ženu dok je bio u karantinu!

Ljubav je najjači virus na svetu

Dušan Bajević
Dušan Bajević, Foto: youtube/printscreen/Centar za mi

Ceo svet je stao zbog koronavirusa, većina sportista se nalaze u samoizolaciji i mnogi se ni ne usuđuju da izađu napolje.

Zbog toga smo hteli da podelimo sa vama priču iz davne 1968. godine kada je nekadašnji strateg Crvene zvezde, Dušan Bajević bio u karantinu sa svojim saigračima.

Naime, on je oženjen Begom Biberović, ali njihova ljubav je imala brojnih prepreka, između njih je stala i njena porodica jer nisu želeli da se uda za Srbina.

"Begini su bili stara muslimanska porodica i nisu se mešali sa ostalim verama. Ali, na kraju se sve drugačije završilo, naša ljubav je pobedila".

"Jugopapir" je preneo priču koja dokazuje da i posle venčanja, nije sve išlo glatko. Jedne jesenje večeri 1968. godine, kada je Dušan sa klubom bio u Sloveniji zbog utakmice sa Mariborom, nekoliko ljudi se prikradalo jednospratnici u Mostaru. Kada su se privukli ispred kuće, opkolili li su je sa svih strana, a najstariji među njima se uputio ka vratima.

"Vratite nam Begu, loše ćete se provesti ako je ne izvedete", povikao je.

Nekoliko trenutaka kasnije, na vratima kuće se pojavila sredovečna žena i mirno poručila:

"Ljudi, šta vam pada na pamet. Duško i Bega su muž i žena, i pred ljudima i pred zakonom".

Zatim je i Bega izašla kako bi poručila da nema nameru da ode bilo gde.

"Mi smo venčani, mi se volimo. Duško me nije prisilio da pođem za njega. Ja sam njega htela. Ostavite nas na miru" rekla je Bega.

Sadašnji selektor reprezentacije BiH, tada je otkrio da je bio u stalnom strahu.

"Ja sam morao da otputujem i dan posle venčanja, mada su do mene dolazile informacije da će mi Bega biti oteta. Na svaku utakmicu izvan Mostara odlazio sam sa strahom da je po povratku neću naći kući".

Tempo navodi da Begini roditelji dugo nisu hteli da čuju za ćerku i zeta, ali da se sve polako menjalo nabolje posle te noći.

Na kraju, Dušanova majka Danica je bila ta koja je za vreme rata ostala sa Beginom majkom Dilferom.

"Svi iz porodice su bili u Mostaru kada je rat počeo, a ja sam sa suprugom Begom živeo u Atini. Ipak, sa tri automobila gotovo svi su stigli u Grčku. Tada smo, nas petnaestak, živili zajedno. U Mostaru je jedino ostala moja majka Danica zbog Dilfere, majke moje supruge, koja je bila nepokretna. Njih dve su, u ratnim uslovima, ostale same godinu dana. To mi je bio najteži deo života. Potom sam i njima uspeo da omogućim dolazak u Atinu. Tada, kad sam video majku i taštu, prvi put sam, od kad je počeo taj rat, mogao da spavam celu noć", rekao je Bajević pre 14 godina za "Politiku".

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi