Srbija - Ukrajina
Alo Marko Metlas
Srbija - Ukrajina

Alo Marko Metlas

Orlovi: Alo Marko Metlas

Srbija-Engleska, pa još na „Vembliju“. I to na Evropskom prvenstvu. Spektakl! Zasad samo u najavi...

PROČITAJTE JOŠ:

A šta treba da se dogodi da bismo gledali našu reprezentaciju na legendarnom stadionu u tako velikoj utakmici kakva bi bila s drugim favoritom (iza Francuske) za osvajanje titule kontinentalnog prvaka? Uslov svih uslova je da „orlovi“ prođu baraž, to jest da za pet dana u martu 2020. ostvare dve pobede. Rival u polufinalu im je Norveška, a potencijalni u finalu Škotska ili jedna od tri ekipe koju će ovog petka u Nionu odabrati žreb - Bugarska, Izrael ili Rumunija. Posle tog žreba u sedištu UEFA biće jasnije da li će Srbija, ukoliko naravno slavi u plej-ofu, zaigrati na „Vembliju“. Jer ako Rumunija, jedan od domaćina EP (Bukurešt), ode u baraž A divizije Lige nacija da bi se izbegao njen duel sa Škotskom, takođe domaćinom jedne grupe šampionata, nameće se zaključak: pobednik baraža C divizije LN će u grupu D na EP koja će se igrati u Londonu i Glazgovu.

BARAŽ ZA EP - C LIGA NACIJA

POLUFINALE - 26. MART

Norveška-Srbija Škotska - Bugarska/Izrael/Rumunija

FINALE - 31. MART

 Pretpostavkom da će pobednik ovog našeg baraža, upravo zbog „suknjica“, igrati na prvenstvu u Engleskoj i Škotskoj bave se i u Norveškoj. Jedan tamošnji fudbalski radnik čak tvrdi da iz C divizije Lige nacija put vodi na Ostrvo.

„Već znamo da će na EP, ako prođe plej-of, Norveška igrati meč na ’Vembliju’ protiv Engleska i dva meča u Škotskoj“, kaže Audun Halem Berge, fudbalski sudija.

Norvežani: „Orlovi“ dobar tim

I Srbija i Norveška su poslednji put na EP učestvovali 2000. (susreli se u grupnoj fazi, 1:0 za naš tim). Posle martovskog duela jedna od reprezentacija produžiće crni niz za još četiri godine.

- Srbija je dobar tim sa mnogo dobrih individualaca, koje moramo ozbiljno da shvatimo - rekao je Aleksander Serlot, koji će se za jedno mesto u napadu (drugo rezervisano za Džošuu Kinga) boriti sa Erlingom Halandom.

Redosled događaja je, dakle, ovakav: prekosutra u Nionu (12) - žreb za baraže u Ligi nacija, 30. novembra u Bukureštu (18) - žreb grupne faze EP, krajem marta 2020 - polufinale i finale baraža. I, ako bog da, u junu naredne godine Engleska-Srbija. Na „Vembliju“!

BONUS VIDEO

Bogosavac: Čukarički uvek ima najviše ambicije, Evropa cilj i ove godine