Ivan Zazaroni  i Siniša Mihajlović
youtube/ diMartedì
Ivan Zazaroni  i Siniša Mihajlović

youtube/ diMartedì

Ivan Zazaroni i Siniša Mihajlović, Foto: youtube/ diMartedì

Zakaroni koji je dospeo u žižu javnosti posle naslovnice na kojoj su tamnoputi igrači Lukaku i Smoling uz naslov "Crni petak", pažnju srpske javnosti skrenuo je pre nekoliko meseci kad je isti list objavio da Siniša Mihajlović boluje od leukemije.On je na taj način zloupotrebio prijateljstvo sa Mihajlovićem i objavio privatne detalje koje je Srbin nameravao da obelodani na konferenciji za medije.

Upravo posle izdaje koju je učinio Italijan raspršilo se prijateljstvo sa Mihajlovićem.

"Želeo sam da budem prvi koji će vam reći šta se dogodilo, ali neko nije želeo da poštuje moju privatnost. Zahvaljujući tome, prodao je 200 komada novina više nego inače. Ali je uništio i prijateljstvo koje je trajalo 20 godina", rekao je Mihajlović tada.

Zakaroni je u međuvremenu zažalio zbog toga što je učinio Mihi, ali nije došlo do pomirenja.

Italijan se sada pravda zbog katastrofalne naslovne strane koja je objavljena u četvrtak, ne priznaje svoju grešku već pljuje po onima koji ga kritikuju:

"Ovde se radi o jeftinim indicijama. Ako razmišljate lepo barem jednom dnevno, nećete morati da idete doktoru. Ovih dana internet su preplavili desničarsko nastrojeni ljudi koji glume rasiste pa s nekoliko komentara pokušavaju da izbrišu mrlju sa sebe. "Crni petak", za one koji žele i mogu razumeti, pohvala je različitosti, ponos različitosti. Ako to ne razumete, to je zato što za to niste sposobni. Nevin naslov, savršeno argumentovan, pretvoren je u otrov od onih koji imaju otrov u sebi" - objasnio je Zakaroni.

Oglasili su se i klubovi iz Serije A, a Zakaroni je i njima odgovorio:

"Sve te italijanske klubovetreba da bude sram. Kroz tvit su nas okrivili i to kako? Samo na engleskom, kako bi izazvali dobre reakcije u inostranstvu. Borba protiv rasizma je ozbiljna stvar. Ovakva optužba je samo lažni moralizam kako bi se dobio prvak antirasizma. Ako se usude da me optuže za rasizam, sve ću ih tužiti" - zaključio je Zakaroni