Marko Gobeljić
AP/AntonioCalanni
Marko Gobeljić

AP/AntonioCalanni

Marko Gobeljić, Foto: AP/AntonioCalanni


Ipak, strasti oko dešvanja na San Siru nisu se stišala, a večno će se pamtiti događaj iz 69. minuta kada je Marko Gobeljić promašio ogromnu priliku.

Bila je to "mrtva" šansa, Donaruma je aktrobatski odbranio udarac Seku Sanoga, da bi Gobeljić sa pet metara poslao loptu preko stadiona. Samo 60 sekundi kasnije dobio je i crveni karton i izrastao u tragičara.

Navijači su po povratku ekipe iz Milana podržali Zvezdinog beka, a sada je u odbranu Gobelje stao i Boško Đurovski.

- Za one koji nikada nisu igrali fudbal neshvatljivo je da neko promaši gol velčine sedam metara sa svega pet metara. Međutim bila je teška situacija, iako se čini da je bio sam, lopta je odskočila. On nije igrač napadačkog formata, nije dobro poklopio loptu, tu mora da se odreaguje u deliću sekunde. On dečko je pokušao samo da zakuca loptu, ali je bila nezgodna situacija. Mi smo morali ranije da rešimo tu utakmicu, kod situacije dva na jedan kada su napadali Katai i Ivanić, ali tu moram da pohvalim igrača Milana koji nije napao Kataija i usporio je taj napad čekanjem i naterao krilo Zvezde da šutne - rekao je Boško Đurovski za Sputnjik.

Boško Đurovski (Crvena zvezda)
Boško Đurovski (Crvena zvezda), Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Nekadašnji fudbaler ističe da bi Katai sigurno realizovao priliku, ali se Dalot dobro postavio.

- Po meni je to bila bolja šansa, nego ona Gobeljićeva. Bio je to šut slabijom levom nogom, lopta se odbila od golmana. To je bila teža situacija nego Kataijeva, ne znam šta je Aleksandru bilo, da li je to ta nespremnost, pa je izgubio kocentraciju u situaciji dva na jedan. On je magičan igrač, tu je malo bio egoista - dodao je Đurovski.

Pročitajte još:

Komentari (1)

sava

27.02.2021 19:17

Tako je,,, on dobije dva žuta pa crveni, koji mozak to može da opravda, napraviš penal, ok, promaši gol, ok, ali pored toga dobiješ i drugi žuti, šta je to,,, jel to ginem za zvezdu, pa je ostavim na cedilu...