Umar Sadik
Tanjug/Alessandro Di Marco
Partizan - Spartak

FK Partizan

Partizan, Foto: FK Partizan

Sedam golova i sedam asistencija u 12 mečeva, malo je stranaca koji su imali tako eksplozivan start u srpskom fudbalu. Zbog toga je razumljiva želja Partizana da već u januaru otkupe od Rome Umara Sadika.

Kako pišu italijanski mediji, napadač iz Nigerije će koštati Partizan ukupno 1.8 miliona evra, već 100.000 je plaćeno za pozajmicu, a sada će crno - beli uplatiti Romi ostatak. Sadik ima samo 22 godine, jasno je da će dobre partije privući potencijalne kupce, sigurno i da bi u budućnosti mogao da donese veliki novac Beograđanima, tim pre što ima određeno iskustvo u Seriji A, a pokazao se i u LE.

PROČITAJTE JOŠ:

Treba reći da visoki napadač nigde nije davao golove kao među crno - belima, on je za Romu odigrao šest mečeva, postigao dva pogotka, a izuzev u Bredi, na pozajmicama u Bolonji, Torinu i Peruđi nije bio baš efikasan. Niko od pomenutih klubova Serije A nije želeo da ga otkupi, Partizan hoće, istini za volju Sadik igra mnogo bolje nego u Italiji, iako se dva šampionata ne mogu porediti.

Ako Partizan ostvari nameru, Sadik će preteći Sumu na listi najvećih transfera kada su u pitanju kupovine kluba, omaleni vezista je plaćen 1.6 miliona evra. Novu priliku da se dokaže i poveća svoju cenu Sadik će imati već u četvrtak kada ekipa Partizana gostuje u Ligi Evrope Mančester junajtedu.

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana