El Fardu Ben
FK Crvena zvezda
El Fardu Ben

FK Crvena zvezda

El Fardu Ben, Foto: FK Crvena zvezda

Nema sumnje da je El Fardu Ben jedan od igrača kome igranje na stadionu „Rajko Mitić“ predstavlja dodatni motiv. Upravo to se pokazalo na utakmici protiv Evrope kada je u jedinom evropskom kvalifikacionom meču koji se igrao na Marakani ove sezone postigao het-trik. Duelom protiv Slovana izabranici Dejana Stankovića dočekali su evropsku jesen na Marakani, a Ben postigavši dva gola i upisavši jednu asistenciju pokazao zašto važi za jednog od najboljih stranaca u istoriji Zvezde.

Napadač Crvene zvezde postigavši pomentu golove pretekao je na listi evropskih strelaca legende crveno-belih Miloša Šestića i Boška Đurovskog koji su se 10 puta upisali u listu strelaca na internacionalnim utakmicama, ali i Stanislava Karasija koji je čak 11 puta pogađao za crveno-bele. Na taj način El Fardu Ben zauzeo je petu poziciju izjednačiši se sa Ričmondom Boaćijem koji je 12 puta zatresao mrežu protivnika u evropskim duelima.

Momak sa Komorskih ostrva imaće priliku da u narednom periodu postane i najefikaciji stranac Crvene zvezde u evropskim duelima, što ga kao što ističe čini veoma ponosnim.

- Trudim se da ispišem istoriju u Crvenoj zvezdi. Veoma sam ponosan što u tome uspevam i na svakoj utakmici se trudim da postignem nešto veliko. Jako je lep osećaj biti među legendama kluba, ponosan sam na sebe zbog te činjenice - rekao je El Fardu Ben.

Podsećamo El Fardu Ben je prvenac u evropskim utakmicama postigao na stadionu “Rajko Mitić” 2018. godine u pobedi protiv Spartaksa u revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i najavio odlične partije u evropskim takmičenjima. Ostaće upamćena i dva gola na gostovanju protiv Salcubrga kojima je Ben doveo Crvenu zvezdu do jednog od najvećih uspeha u novijoj istoriji.

Lista Zvezdinih strelaca u evropskim takmičenjima:

Zoran Filipović 28

Bora Kostić, Dušan Savić 20

Nikola Žigić 17

Darko Pančev 14

El Fardu Ben, Ričmond Boaći 12

Stanislav Karasi 11

Miloš Šestić, Boško Đurovski 10

PROČITAJTE JOŠ: