Vujadin Savić
ALO!/ Marko Metlaš
Vujadin Savić

ALO!/ Marko Metlaš

Ispunjeno sve što je zamišljeno - Vujadin Savić, Foto: ALO!/ Marko Metlaš

Ekspedicija fudbalskog kluba Crvena zvezda doputovala je juče u popodnevnim časovima u Beograd, posle sedmodnevnih priprema na Kipru. Poznato je da se u ovoj fazi zimskih priprema stavlja akcenat na sticanje fizičke snage, odnosno kondicije, a po rečima štopera crveno-belih Vujadina Savića, sve je proteklo u najboljem redu.

Divan gest navijača Olimpijakosa

Nekoliko navijača grčkog Olimpijakosa iz Pafosa pružilo je podršku igračima bratskog kluba Crvene zvezde na popodnevnom treningu prošlog petka.

- Baš smo bili pozitivno iznenađeni vrlo lepim gestom navijača Olimpijakosa. Njih petnaestak došli su na trening kako bi nas bodrili i poželeli nsm sreću na meču protiv CSKA. Divan gest - oduševljen je bio Savić.

 

El Fardu Ben

FK Crvena zvezda

Rad, rad i ništa osim rada - El Fardu Ben ba treningu, Foto: FK Crvena zvezda

Možda i najvažnija stvar u prethodnih sedam dana jeste to da su fudbalere sprskog vicešampiona zaobišle povrede.

- Hvala bogu, svi smo zdravi i niko se nije povredio. To je, u stvari, najvažnije. Vreme nas je odlično služilo, osim jednog popodneva kada je bio pljusak, pa smo radili u teretani. Ispunili smo sve što smo zamislili pre polaska, trenirali smo mnogo i zadovoljni smo. Akcenat jeste bio na sticanju fizičke snage, ali se nismo uželeli lopte. Bilo je teško, ali to je sastavni deo ovog dela priprema - rekao je Vujadin Savić za „Alo!“.

Milojević: Pojačanja se uklapaju

Šef stručnog štaba Vladan Milojević zadovoljan je zalaganjem svojih izabranika na Kipru.

- Zadovoljan sam učinkom i motivacijom, kao i zalaganjem. U ovom trenutku smo u malo lakšoj poziciji nego letos - skoro svi igrači su ostali sa nama, oni su navikli na mene i ja na njih. Novi igrači su se dobro uklopili. Ben nije mnogo igrao, malo je van takmičarskog ritma, ali očekujem da će i on brzo biti na pravom nivou što se tiče fizičke pripreme. Hajdin je igrač kog smo uzeli jer je kvalitetan, jer je naše dete, dobro se uklapa i biće mu potrebno još vremena, ali nema tu nikakvih problema - rekao je Milojević.

Vladan Milojević

FK Crvena zvezda

Zadovoljan zalaganjem i učinkom igrača - Vladan Milojević, Foto: FK Crvena zvezda

Ekipi koja je jesenas ostvarila jedan od najboljih rezultata u novijoj istoriji kluba priključeno je nekoliko omladinaca, odnosno pojačanja.

- Omladinci su odlično radili, bili dosta motivisani i željni dokazivanja. Ne bi bili u seniorskom pogonu da nisu talentovani i da ne nemaju potencijal. Ove pripreme će im značiti u budućnosti i biće im velika škola. Što se tiče El Fardua Bena i Stefana Hajdina, radi se o odličnim fudbalerima. Tek su došli, baš su se trudili, videćemo za dalje - ističe komandant Zvezdine odbrane.

Predaha nema, pa će tako igrači tima sa „Marakane“ već u petak (26. januara) otputovati u tursku Antaliju, gde ih očekuje druga faza zimskih priprema.

- Nema šta, pratimo program koji nam je odredio stručni štab. Isto će biti i u Antaliiji, samo što ćemo imati nekoliko pripremnih utakmica. Takođe, tamo nas očekuju rad na taktici i pripreme za meč protiv CSKA u Ligi Evrope koji sledi vrlo brzo - zaključio je Vujadin Savić.