Dejvid Bekam
AP/Photo/LynneSladky
Dejvid Bekam

AP/Photo/LynneSladky

Dejvid Bekam, Foto: AP/Photo/LynneSladky

Legendarni bek Mančester Junajteda Fil Nevil nije više selektor ženske fudbalske reprezentacije Engleske. Nevil je napustio tu funkciju da bi postao trener Intera iz Majamija, preneli su britanski mediji.

Fudbalski savez Engleske je saopštio da je ugovor odmah raskinut. Prethodnih dana spekulisalo se da Nevil pregovara sa Interom iz Majamija, čiji je suvlasnik nekadašnji engleski reprezentativac i Filov dugogodišnji saigrač Dejvid Bekam. Skaj je preneo da je 43-godišnji trener postigao dogovor sa Interom.

Nevil, koji je predvodio fudbalerke Engleske do polufinala Svetskog prvenstva 2019. godine, prvobitno je rekao da će ostati na funkciji do septembra, posle Olimpijskih igara, kad će ga meniti Sarina Viegman, koja je trenutno selektorka reprezentacije Holandije. Nevil tako neće predvoditi ekipu na Igrama u Tokiju. FA je saopštio da će imenovati privremenog selektora za Olimpijske igre.

Inter iz Majamija je početkom meseca prekinuo saradnju sa trenerom Dijegom Alonsom. Sezona u MLS ligi počinje u martu, a Inter je prošle sezone zauzeo 10. mesto u Istočnoj konferenciji, u kojoj se takmiči 14 klubova.

PROČITAJTE JOŠ: