Nemanja Vidić
Profimedia
Nemanja Vidić, Foto: Profimedia

U konkurenciji se našlo 13 stranih igrača a anketa je trajala svega nekoliko dana, u konkurenciji je bio i naš Nemanja Vidić koji je nastupao za Mančester Junajted sa velikim uspehom!

PROČITAJTE JOŠ:

Tjeri Anri, Foto: Profimedia.rs

Vidić je završio po procentima glasova iza Anrija, Kristijana Ronalda, Erika Kantone, Serhija Aguera, Didijea Drogbe i Petera Šmajhela.

Francuski napadač i bivši Tobdžija je pobedio u glasanju sa neverovatnih 45 odsto glasova! Ronaldo je dobio 14, Kantona 12 posto, a svi ostali ispod deset. Za Vidića su glasala dva procenta ljudi.

Anri je sa Arsenalom osvojio dve titule u Premijer ligi sa ukupno odigranih 258 utakmica. Dao je 175 gola i asistirao 74 puta. Dospeo je do finale Lige šampiona gde ga je zaustavila Barselona 2006 godine. Beleti i Eto su postigli golove i posle preokreta uzeli su trofej Lige šampiona! 

Nemanja Vidić je u Engleskoj igrao za Mančester junajteda od 2006. do 2014. godine i za to vreme odigrao 211 utakmica, sačuvao svoj gol netaknutim u 95 mečeva i postigao je 15 pogodaka što je bilo dovoljno za pet titula prvaka Premijer lige.

Kruna karijere mu je bila u Moskvi kada je postao šampion Evrope 2008 godine kada je Junajted savladao Čelsi. Tada je Vidić igrao sa još jednim igračem sa liste najboljih igrača BBC-a a to je Kristijano Ronaldo koji je predvodio tim!

U Premijer ligi je do sada igralo ukupno 2016 stranaca a naš Vidić se našao u najužoj konkurenciji od 13 stranih igrača!