Barselona
AP/Joan Monfort
Barselona, Foto: AP/Joan Monfort

Fudbaleri Barselone i Atletiko Madrida odigrali su 2:2 na Kamp Nou u derbiju 33. kola La Lige. Ovaj rezultat najviše ide na ruku Real Madridu, koji bi pobedom u četvrtak protiv Hetafea pobegao četiri boda Kataloncima pet kola pre kraja prvenstva.

Katalonci su u protekla četiri kola osvojili šest bodova i kako sada stvari stoje teško je verovati da će Kraljevski klub propustili šansu koja mu je ukazala.

Jorgandžije na pobedu na Kamp Nou čekaju još od februara 2006, ali i ovaj bod posle četiri uzastopna trijumfa svakako može da zadovoljni navijače tima iz prestonice. Atletiko je na poziciji broj tri sa 59 bodova, dva više od Sevilje.

Utakmica u prestonici Katalonije tek na momente bila je kvalitetna iako su postignuta četiri gola. Barselona je dva puta vodila, međutim, domaći nisu uspeli da dođu do tri, možda i ključna, boda u borbi za titulu.

Sudija Ernandez je čak tri puta pokazao na belu tačku, a i četvrti pogodak postignut je posle prekida.

Domaći su poveli u 11. minutu autoglom Dijega Koste, koga je lopta udarila nakon kornera Lea Mesija i završila iza leđa Jana Oblaka. Atletiko je vrlo brzo izjednačio, već u 19. minutu.

Janik Kasarko je odlično prošao po levoj strani, prevario je Pikea, a posle kontakta sa Arturom Vidalom arbitar je pokazao na belu tačku. Kosta je želeo da se iskupi, ali je Mark Andre Ter Štegen odbranio. Ipak, sudija je odlučio da Jorgandžijama da još jednu šansu jer se nemački golman kretao.

Odgovornost je preuzeo Saul i pogodio za 1:1.

Barselona je u 50. minutu ponovo povela. Felipe je faulirao Semeda, a Mesi 'panenkom' prevario Oblaka.

Konačan rezultat postavljen je u 62. minutu. Ponovo je Karasko izigrao odbranu Barse i iznudio jedanaesterac. Saul je šutirao, Ter Štegen zakačio loptu, ali nedovoljno da zaustavi jak udarac.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

PROČITAJTE JOŠ: