Ljubomir Bandović
Tanjug/Dragan Kujundžić
Fudbaleri Partizana

Alo!/Vladimir Marković

Fudbaleri Partizana, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Srpska kinematografija od ove nedelje je bogatija za još jedno ostvarenje o sportu, budući da se dugo najavljivani film „Ekipa“ pojavio u bioskopima.

PROČITAJTE JOŠ:

U pitanju je priča koja govori o svim zakulisnim radnjama u srpskom fudbalu, a kadrovi ovog ostvarenja su zaista snimani na večitom derbiju.

Jednu od uloga igra i Ljubomir Bandović, inače veliki navijač Partizana, koji veruje da crno-beli imaju šanse da savladaju slavni Mančester junajted.

Mančester je jedan od najvećih timova koji su u poslednjih nekoliko decenija gostovali u Beogradu, da li ste i vi, kao i većina navijača Partizana, uzbuđeni?

- Uvek sam uzbuđen kad veliki klub gostuje, iako sam se hiljadu puta zarekao da neću dozvoliti da me fudbal dotiče. Mnogo živaca mi duguju fudbaleri, što u klupskom, što u reprezentativnom smislu - kaže Bandović u razgovoru za „Sport pus“.

Da li crno-beli imaju šanse da pobede ovako desetkovan Mančester?

- Naravno da imaju, samo da se ne uplaše toga.

Ljubomir Bandović

Tanjug/Dragan Kujundžić

Ljubomir Bandović, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Koliko pratite utakmice Partizana, a koliko često odlazite u Humsku?

- Pratim, ali ne idem u Humsku od 113. derbija.

Imali ste priliku da na krcatom stadionu Partizana snimate film „Ekipa“, kakav je osećaj kad se čuje huk s tribina?

- Jedinstven i neponovljiv. Autentičan prostor i navijanje olakšavaju naš posao. Navikli smo mi na publiku, ali ima je manje i ćuti tokom predstave.

Koliko se vaša svest o stanju u srpskom fudbalu promenilo nakon snimanja ovog filma?

- Ne mnogo. Kao što sam i rekao, fudbal u Srbiji mi mnogo duguje, za razliku od ostalih sportova. Talentovan smo narod i nemoguće je da nam ne ide. Mislim da je stvar u lošem sistemu rada.

Sportske teme, naročite one fudbalske, uvek su dobro primljene u našem društvu, može li „Ekipa“ da nadmaši dosadašnje „fudbalske filmove“?

- I te kako. Ljudska priča o mladom talentovanom čoveku koji upravo zbog metastaziranog stanja u sportu za koji je talentovan vodi unutrašnje i sve druge bitke. „Ekipa“ će biti važan film - kaže Bandović.

BONUS VIDEO

Ostojić, štoper Partizana: Uz pun stadion do uspeha protiv Mančester junajteda