Maša Milošević
Alo!/Masanori Jošida
Maša i medvedi

Alo!/Masanori Jošida

Maša i medvedi, ekipa OŠ „Petefi Šandor“, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Sportska bajka na delu...

Velike simpatije na Sportskim igrama mladih u Novom Sadu pobrala je fudbalska ekipa iz ovog grada, sastavljena od učenika OŠ „Petefi Šandor“.

Pobednički pehar im je za dlaku izmakao porazom u polufinalu, ali ova grupa osnovaca zaslužila je trofej za promociju širenja prijateljstva, što je i osnovna ideja velikog regionalnog projekta - Sportskih igara mladih.

Šestorica neustrašivih fudbalera - Abadžija, Bikicki, Panić, Beljanski, Stamenković i Kovačević, za sedmog člana ekipe, za pojačanje u veznom redu, odabrali su jednu devojčicu, drugaricu iz VIII/1 - Mašu Milošević (15). Otuda i objašnjenje za ime ekipe - „Maša i medvedi“.

Maša Milošević

Alo!/Masanori Jošida

Maša Milošević igra za ŽFK Vojvodina, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Ovi igrači su ravnopravno podelili minutažu na terenu, zajedno se radovala tokom turnira, a kada su eliminisani, zajedno su i tugovali.

A Maša je demonstrirala sav talenat zbog koga je već nekoliko godina uzdanica Ženskog fudbalskog kluba Vojvodina.

- Krivo mi je zbog poraza na kraju, ali smo se pokazali kao jaka grupa. U ekipi imamo odličnu saradnju, mene drugari doživljavaju kao ravnopravnog člana. Treniram već pet i po godina u Vojvodini, još u vrtiću sam sa dečacima igrala fudbal. San mi je da postanem reprezentativac Srbije - kaže Maša Milošević, za koju će, ubeđeni smo, šira fudbalska javnost tek čuti.