Filip Kostić na utakmici protiv Benfike
EPA - EFE, Miguel A. Lopes
Filip Kostić na utakmici protiv Benfike

EPA - EFE, Miguel A. Lopes

Filip Kostić na utakmici protiv Benfike, Foto: EPA - EFE, Miguel A. Lopes

Odigrane su revanš utakmice četvrtfinala Lige Evrope.

PROČITAJTE JOŠ:

Ajntraht iz Frankfurta u kojem igraju Mijat Gaćinović, Filip Kostić i Luka Jović,jure minus iz prvog meča sa Benfikom od 4:2, za koju od prvog minuta igra Ljubomir Fejsa. Poveli su golom Filipa Kostića u 36. minutu. 

Posle šuta Gaćinovića, lopta je pogodila stativu, odbila se do Filipa Kostića koji je prosledio loptu u mrežu. Sumnjiv gol, Kostić je bio u ofsajdu, ali VAR-a nema, a sudija je pokazao na centar tako da... Rode je u 67. povisio na 2:0 i to je ispostaviće se kasnije bio rezultat koji je odveo ekipu iz Frankfurta u polufinale. 

Napoli je izgubio od Arsenala 0:1 (prvi meč 2:0 za "tobdžije"), Čelsi pobedio Slaviju, 4:3 (prvi meč 1:0), Valensija - Viljareal 2:0 (prvi duel 3:1).

Najuzbudljivija utakmica igrana je večeras u Londonu, gde je Čelsi dočekao Slaviju iz Praga. "Plavci" su večeras slavili sa 4:3, pa su tako ukupnim rezultatom 5:3 došli do polufinala.

Ekipa Maurisija Sarija povela je golom Pedra u petom, da bi potom Simon Deli u 10. autogolom duplirao prednost gostiju, da bi na 3:0 povisio Olivije Žiru u 17.

Slavija je preko Tomaša Součeka u 25. minutu smanjila zaostatak, ali je na 4:1 već u 27. povisio Pedro.

Gosti iz Praga su u drugom delu preko Petra Ševčika u 51. i 55. minutu samo uspeli da ublaže poraz.

Arsenal je bez ikakvih problema u Napulju sačuvao dva gola prednosti iz prvog meča i večerašnjim trijumfom od 1:0 nad Napolijem došao do polufinala.

Sterlac jedinog gola bio je Aleksandar Lakazet u 36. minutu.

Protivnik londonskoj ekipi u polufinalu biće Valensija koja je večeras sa 2:0 pobedila Viljareal i tako ga eliminisala ukupnim rezultatom 5:1.

Golove za trijumf "slepih miševa" postigli su Antonio Latore u 13. i Dani Pareho u 54. minutu.

Polufinani mečevi igraće se 2. i 9. maja.