FK Bajern, FK Bajern Minhen, Bajern Minhen
EPA/Andreas Gebert
FK Bajern, FK Bajern Minhen, Bajern Minhen

EPA/Andreas Gebert

FK Bajern, FK Bajern Minhen, Bajern Minhen, Foto: EPA/Andreas Gebert

Moćni Bajern je osvojio i drugi trofej u novoj sezoni, a peti u 2020. godini. Posle Superkupa Evrope, osvojili su i Super kup Nemačke pobedom nad Borusijom iz Dortmunda - 3:2. Tako su trofeje osvojene u ovoj sezoni dodali Ligi šampiona, Bundesligi i Kupu Nemačke koje su podigli u prethodnoj.

Bavarci su furiozno krenuli, pa su posle nešto više od pola sata utakmice uspeli da stignu do dva gola prednosti. U 18. minutu Levandovski je asistirao, a Toliso pogodio. Posle 14 minuta videli smo novi gol u mreži Borusije iz Dortmunda. Asistent je bio Alfonso Dejvis, a strelac Tomas Miler.

Borusija je ipak uspela da se vrati u meč. Prvo je uspela da smanji rezultat u 39. minutu, strelac je bio Julijan Brant. Početkom drugog poluvremena Borusija stiže do izjednačenja, Bavarci su izgubili loptu na svojoj polovini, Dilejni je pronašao Halanda,a Norvežanin ne greši za 2:2. Samo par minuta kasnije isti igrač je izašao sam na Nojera, ali nije doneo potpuni preokret Borusiji. 

Džošua Kimih je u 82. minutu postigao gol vredan pehara. Kimih je dočekao loptu od strane Levandovskog, šutirao, a posle odbrane golmana Borusije u padu je uspeo da postigne gol i da na maestralan način donese Bajernu trofej Superkupa.

PROČITAJTE JOŠ: