Bibijana Štajnhaus
EPA/Sascha Steinbach
Bibijana Štajnhaus

EPA/Sascha Steinbach

Bibijana Štajnhaus, Foto: EPA/Sascha Steinbach

Nemica je ušla u istoriju 2017, kada je zvukom pištaljke označila početak utakmice Budenslige između Herte iz Berlina i Verdera iz Bremena (1:1) i tako postala prva žena sudija utakmice prve lige nekog profesionalnog fudbalskog prvenstva u Evropi.

Posle deset godina kao arbitar na utakmicama druge lige, te na prestižnim susretima ženskog fudbala, plavokosa pripadnica policije je 2017. izabrana među 24 arbitra nemačkog elitnog društva.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Bundesligafakten (@bundesligafakten24)

Policajka iz Hanovera je bila arbitar na Svetskom prvenstvu za fudbalerke 2019, a šest puta je izabrana "Sudiju godine" u Nemačkoj, a po tri puta je delila pravdu na mečevima ženskog Mundijala i šampionatima Evrope.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Bibiana Steinhaus (@bibianasteinhaus)

Od aktivnog bavljenja suđenjem se oprostila 2020, ali ju je UEFA angažovala da bude deo VAR timova, što je sada bila i na Marakani, na kome je s kolegom Bastijanom Dankertom imala tri situacije u kojima su intervenisali.

Dva puta su potpuno opravdano poništili golove Milana, ali i potvrdili odluku Tasosa Sidiropulosa da se pri rezultatu 1:1 dosudi penal za Crvenu zvezdu.

BONUS VIDEO:

Pročitajte još: