Ivan Šaponjić
EPA
Iz Partizana prešao  u Benfiku: Ivan Šaponjić

Marko Metlaš

Ivan Šaponjić, Foto: Marko Metlaš

Dolazak Ivana Šaponjića letos iz Benfike u madridski Atletiko mnoge je iznenadio, ali ne i slovenačkog agenta Mihu Mlakara, koji je zdušno bio za dolazak mladog Srbina među ''Jorgandžije''.

Mlakar je, inače, agent golmana Atletika Jana Oblaka, a s obzirom da Šaponjić ove sezone ne dobija šansu kod Dijega Simeonea, osetio je potrebu da javno stane u odbranu 22-godišnjeg srpskog napadača.

''Kako možete da objasnite da fudbaler naporno trenira i ima dobar odnos prema obavezama, a da ne zaslužuje ni pet minuta na terenu, da bar natera navijače Atletika da mu presude? Ako im trebaju golovi, zašto mu ne pruže priliku'', pita se Mlakar, a prenosi ''As''.

Ivan Šaponjić

Epa

Ivan Šaponjić, Foto: Epa

''Iz Atletika su krajem prošle sezone rekli da Kalinić odlazi i da će potražiti trećeg napadača. Ideja je bila datobude mladi fudbaler koji bi mogao da se bori sa Dijegom Kostom i Moratom i da čeka priliku. Šaponjić je odgovarao tom profilu, mlad, čvrst, sa pobedničkim mentalitetom. Bio je svetski prvak sa Srbijom na U20 Svetskom prvenstvu, i to kao najmlađi u ekipi, a debitovao je u seniorskoj konkurenciji sa 16 godina u klubu u kojem takođe postoji veliki pritisak, u Partizanu.  Benfika je platila tri miliona da vidi njegov potencijal, ali nije dobio priliku kao na primer i Luka Jović, koji je takođe bio na pozajmici u Ajntrahtu, a pogledajte gde se sada nalazi. Zato sam Atletiku predložio ovaj ne preveliki ulog da dovede napadača najvišeg nivoa za ovaj klub u budućnosti. Kupili smo igrača za minimalni iznos, a takođe smo se raspitali i kod Veljka Paunovića'', istakao je Mlakar.