navijači protest
EPA-EFE/NEIL HALL
navijači protest, Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Fudbaleri Liverpula večeras su poslali identičnu poruku u kojoj su izrazili svoje protivljenje predloženoj Superligi Evrope.

- Ne sviđa nam se i ne želimo da se dogodi. Naša privrženost klubu i navijačima je potpuna i bezuslovna. Nikad nećeš hodati sam - navodi se u objavi igrača Liverpula na društvenim mrežama.

Poruku je prvi podelio kapiten Džordan Henderson, a nakon njega i ostali igrači kluba s Enfilda.

Liverpul je jedan od 12 klubova koji su pre manje od 48 sati objavili da osnivaju novu Superligu Evrope.

U međuvremenu, Mančester siti, jedan od šest engleskih klubova osnivača, potvrdio je da se povlači iz tog takmičenja, a očekuje se da će isto uraditi i Čelzi. 

Bivši as Liverpula i reprezentativac Engleske Džejmi Karager, poput Gerija Nevila od starta je kritikovao osnivanje Superlige, a baš kao i nekadašnji rival iz Mančester junajteda, vrlo je aktivan na društvenim mrežama.

Iskoristio je to da iskaže svoj stav posle najnovijih dešavanja. Sahranio je Superligu.

Višegodišnji trener Arsenala, danas zaposlen u FIFA, Arsen Veneger, tvrdi da ga krah Superlige nije iznenadio.

- Od početka nisam verovao da će se dogoditi to takmičenje. Ono krši osnovne sportske vrednosti, a ako to ignorišeš, onda ubijaš domaću ligu i navijači to nikada neće prihvatiti - izjavio je Francuz za "beIN Sports".

Bivši fudbaler Arsenala i Barselone, Sesk Fabregas, čestitao je navijačima.

- Svaka čast fudbalski navijači. Ovaj divni sport je ništa bez vas - napisao je nekadašnji reprezentativac Španije na drušvenim mrežama.

Premijer Velike Britanije Boris Džonson podržao je odluku engleskih timova da se povuku.

- Odluka Čelzija i Sitija je, ako se potvrdi, apsolutno ispravna i pohvalio bih ih zbog toga. Nadam se da će njihov primer slediti i drugi klubovi uključeni u Superligu.

Neki fudaleri već su rekli da im ideja Superlige nije privlačna, a sad im se priključio i Kevin De Brujne objavom u kojoj navodi da je došao iz malene Belgije sanjajući o igranju fudbala na najvećim pozornicama. Podseća da je nastupao u belgijskom, nemačkom i engleskom fudbalu, ali i za svoju otadžbinu.

PROČITAJTE JOŠ: