Slavko Perović
Youtube printscreen
Slavko Perović

Youtube printscreen

Slavko Perović, Foto: Youtube printscreen

Slavko Perović definitivno je momak lavljeg srca. Rođeni Kragujevčanin i bivši napadač Rada i Crvene zvezde, potom internacionalac u Turskoj, po dolasku u Rumuniju navodno je imao srčane probleme, ali dodatna ispitivanja u Srbiji pokazala su da nema nikakve probleme.

I taman kada je počeo da blista u dresu Dinama (ove sezone šest golova) doživeo je klasičan nokaut u velikom derbiju sa Steauom (sada FCSB).

Izgledalo je jezivo pošto je Perovića u glavu kopačkom pogodio Lusijan Kristea. Na trenutak je izgubio svest, pao na travu i svom snagom udario glavom o teren, a na stadionu je nastao muk.

- Sada je sve ok, čak su me odmah posle ispitivanja u bolnici pustili kući – kaže vidno rapsoloženi Perović za “Alo!” – Sigurno je sve jezivo izgledalo na stadionu i televiziji, ali eto… Sreća me pogledala iako me pogodio svom snagom. Doduše, ostao sam bez par zuba, pocepanom usnom, ali to i nije skupa cena kako je moglo da bude pošto vilica nije oštećena.

Sreća za Perovića pa su dve lekarske ekipe brzo reagovale, kao i golman FCSB Balgradean koji je Peroviću izvukao jezik i sprečio da se uguši. Naš Bogdan Planić prekorio je saigrača Kristeu zbog neopreznog starta.

- Savet lekara je da mirujem i izbegavam zamor i stres - kaže Perović – Imam dodatne povrede po glavi koje nisu opasne, ali oprez je glavna preporuka do narednog pregleda.

Dinamo je slavio u derbiju 2:1 i udaljio Steauu od borbe za titulu (po onoj narodnoj “da komšiji crkne krava”), mada neće uspeti da se plasira među šest (plej-of) već će takmičenje nastaviti u plej-autu sa novim trenerom Urinom juniorom koji jedva čeka Perovićev povratak na teren.

Perović je u bolnici saznao konačan ishod derbija.

- Bio sam u stalnom kontaktu s klupskim doktorima i oni su mi javili konačni rezultat. Drago mi je da smo slavili u derbiju - poručio je Perović koji je doživeo nokaut sličan bokserskom.