Vest Hem - Arsenal
AP/Kirsty Wigglesworth
Vest Hem - Arsenal

AP/Kirsty Wigglesworth

Vest Hem - Arsenal, Foto: AP/Kirsty Wigglesworth

Arsenal je napokon upisao pobedu u Premijer ligi pošto su pravim malim "blickrigom" uspeli da preokrenu tok utakmice i savladaju gradskog rivala.

Ekipa koju sa klupe, i dalje privremeno, predvodi Fredi Ljungberg, uspela je da pruži svojim navijačim bolji rezultat posle serije neuspeha, a ceh je platio tim Manuela Pelegrinija.

Međutim, nije sve delovalo da će biti tako. Domaći su na stadionu "London" poveli u 38. minutu preko Anđela Ogbone, nakon jednog kornera. Akcija se malo odužila, dosta puta se lopta izodbijala u gužvi, a Ogbona se najbolje snašao i savladao Lena.

Arenal je ponovo bio loš i neubedljiv, za celo prvo poluvreme su uputili dva neprecizna udarca i punih sat vremena nisu ni zapretili "čekićarima".

Vest Hem - Arsenal

AP/Kirsty Wigglesworth

Vest Hem - Arsenal, Foto: AP/Kirsty Wigglesworth

A onda je usledio rafal kojim su stigli do tek pete pobede u Premijer ligi.

Bolju igru je najavio Gabrijel Martineli koji je lepo realizovao asistenciju Seada Kolašinca, a samo šest minuta kasnije je Nikolas Pepe uspeo da postigne svoj drugi pogodak u engleskom šampionatu.

Već je tada bilo jasno da je Vest Hem grogiran, da bi ga već u 68. minutu u nokdaun bacio Pjer Emerik Obamejang svojim 11. ligaškim pogotkom u ovoj sezoni.

Do kraja meča je sve bila stvar rutine za gostujući sastav, a jedine loše vesti za Ljungberga su povrede Kjerana Tirnija i Granita Džake. Arsenal je tako posle sedam neuspeha uspeo da stigne do trijumfa.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Komentari (1)

147

10.12.2019 01:48

Nije to nikakva "eksplozija", vec namesten mec. Mnogi su odigrali iz keca u dvojku. :)