Roberto Firmino
Tanjug/AP
Roberto Firmino

Tanjug/AP

Roberto Firmino, Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Liverpula pobedili su Arsenal sa 5:1 na domaćem terenu u 20. kolu Premijer lige.

Liverpul je ne samo ostao neporažen u prvom meču drugog dela seznoe Premijer lige, već je ostvario devetu pobedu u nizu u ligi.

Posle trijumfa "redsi" su se udaljili od drugoplasiranog Totenhema na devet bodova, ali svoj meč još nije odigrao Mančester siti, koji ima bod manje od "pevaca".

Arsenal je poveo u 11. minutu posle dobre timske akcije, kada je odličnu loptu Aleksa Ivobija iskoristio Mejtland-Najls i doveo svoj tim u vođstvo, ali nije bio ni svestan koliko će ga to "koštati".

Sve je krenulo nizbrdo za "tobdžije" već tri minuta kasnije – Roberto Firmino je prvo iskoristio nesmotrenu reakciju odbrane Arsenala, a zatim i fantastičnim solo prodorom "izlomio" sve i preokrenuo meč za samo dva minuta.

Liverpul je nastavio da napada protivnika i da ga pritiska svim snagama, da bi u 32. minutu Sadio Mane bio nemilosrdan i povisio na 4:1, ali tu nije bio kraj mukama tima Unaija Emerija u prvom poluvremenu.

Mohamed Salah je nadmudrio Sokratisa Papastopulosa, koji ga je oborio u kaznenom prostoru, da bi Egipćanin iskoristio najstrožu kaznu i u nadoknadi prvog poluvremena postigao prvi gol na meču.

U nastavku igre nije viđeno ni izbliza kvalitetna i zanimljiva utakmica kao što je to bilo u prvih 45 minuta. Liverpul je povremeno napadao, kao i Arsenal, ali je Majkl Oliver rešio da dodeli još jedan jedanaesterac za Liverpul.

Dejan Lovren je osetio kontakt u kaznenom prostoru rivala i pao, a to je bilo dovoljno da Oliver pokaže na belu tačku. Loptu je uzeo Firmino i bez problema savladao Bernta Lena i postavio konačan rezultat utakmice.

U narednom kolu Liverpul očekuje gostovanje glavnom kandidatu za titulu PL Mančester sitiju 3. januara, dok Arsenal dočekuje Fulam dva dana ranije.

Fudbaleri Fulama pobedili su danas Hadersfild na svom stadionu sa 1:0, u 20. kolu Premijer lige.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Gol je dao srpski fudbaler Aleksandar Mitrović u prvom minutu nadoknade.

Međutim, euforiji je prethodio mali incident u redovima Fulama. U 82. minutu dosuđen je penal za ekipu Klaudija Ranijerija, a Abubakar Kamara je tada oteo loptu Aleksandru Mitroviću kako bi on izveo jedanaesterac.

Ovaj potez žestoko je razljutio italijanskog trenera, koji je posle utakmice žestoko iskritikovao Francuza pred TV kamerama

Fulam je ostvario treću pobedu ove sezone i sada je 18. na tabeli engleskog prvenstva sa 14 bodova, četiri više od poslednjeplasiranog Hadersfilda.

Aleksandar Mitrović, Fulam - Hadersfild

Tanjug/AP

Aleksandar Mitrović, Fulam - Hadersfild, Foto: Tanjug/AP

 

Totenhem je prekinuo niz pobeda i to porazom od Vulverhemptona na svom terenu rezultatom 3:1.

Hari Kejn je doveo Totenhem u prednost, ali su Vili Boli, Raul Himenes i Elder Košta doneli preokret i pobedu gostima.

Totenhem je drugi na tabeli sa 45 bodova, jednim više i utakmicom više od Mančester sitija. Liverpul je prvi sa 51.

Brajton je golom Jirgena Lokadije pobedio Everton, dok je Kardif pogotkom Viktora Kamarase bio bolji od Lestera. Votford i Njukasl igrali su 1:1.

Premijer liga, 20. kolo:

Liverpul – Arsenal 5:1 (4:1)

Firmino 14,16,65p; Mane 32, Salah 45+2p -- Mejtland-Najls 11

Brajton – Everton 1:0 (0:0)

Lokadija 59

Fulam – Hadersfild 1:0 (0:0)

Mitrović 91

Lester – Kardif 0:1 (0:0)

Kamarasa 92

Totenhem – Vulvs 1:3 (1:0)

Kejn 22 -- Boli 72, Himenes 83, Kosta 87

Votford – Njukasl 1:1 (0:1)

Duakure 82 -- Rondon 29