Dijego Maradona
AP/Marcos Brindicci
Dijego Maradona

AP/Marcos Brindicci

Dijego Maradona na promociji, Foto: AP/Marcos Brindicci

„Ole, ole, ole... Dijego, Dijego...“ Grmeo je juče na stadionu „Boske“ refren poznatog argentinskog pevača Rodriga, refren iz pesme koja je ostala urezana u sećanje svih ljubitelja sedme umetnosti i fudbala zbog filma Emira Kusturice.

Vezista Čelsija, majstor kratkog pasa i jedan od najvažnijih igrača - ostaje!

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 09.09.2019. 21:53 Pitanje je kako će se uklopiti. Žoržinjo, Foto: EPA/Sedat Suna Italijanski fudbaler Žoržinjo namerava da ostane u Čelsiju do kraja svog ugovora, koji ističe 2023. godine. Defanzivni vezni igrač je ovog leta bio dovođen u vezu sa Juventusom i Maurisijom Sarijem, sa kojim je već sarađivao u Napoliju.

Čuveni Maradona se vratio u Argentinu, preuzeo je Gimnaziju i posle 24 godine ponovo će biti trener u državi u kojoj uživa status božanstva!

Dijego Maradona

EPA/Demian Alday

Oduševljeni navijači, Foto: EPA/Demian Alday

Klub koji je osnovan pre 132 godine je u velikoj krizi i posle pet kola šampionata zauzima poslednju, 24. poziciju. Čelnici „vukova“ su spasioca pronašli u jednom od najboljih fudbalera svih vremena, a njegovo zvanično predstavljanje na stadionu „Huan Karmelo Zeriljo“ ili „Boske“ (na španskom šuma zbog mesta gde se nalazi ovaj objekat, koji prima 33.500 gledalaca), prošao je baš onako kako se očekuje - nastala je opšta ludnica.

Kiks protiv "fenjeraške" ekipe koja nije imala nijedan bod! Dobro ih znamo (VIDEO)

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 09.09.2019. 20:12 Veliko iznenađenje. hrvatska reprezentacija, Foto: EPA/Stringer Fudbaleri Hrvatske odigrali su nerešeno, 1:1, protiv reprezentacije Azerbejdžana u grupi E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Hrvatska je bila prvoplasirani tim u grupi E pre početka ovog susreta i bili su ogromni favoriti u duelu sa Azerbejdžanom koji do ovog kola nije imao nijedan osvojeni bod.

Maradona je plakao dok su navijači skandirali njegovo ime. Navijači su se tukli sa policijom kako bi stigli na teren i dodirnuli fudbalskog velikana. Oni najluđi istetovirali su na glavama lik slavnog Dijega. Naravno, uz bezbroj barjaka, parola, poruka...

Luksemburžani leže na lovi, ali fudbal igraju na ruiniranom stadionu starom 88 godina! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/Dragutin Bužić iz Luksemburga! DATUM I VREME: 09.09.2019. 19:38 Susret između Luksemburga i Srbije igra se u utorak uveče. Žozi Bartel, stadion u Luksemburgu, Foto: Youtube/Alo.rs Luksemburg je najbogatija zemlja evrozone, a ima stadion nalik nekim našim niželigaškim klubovima. Apsurdno. Iznenađujuće. Usred elitnog dela glavnog grada Luksemburga, nekako stidljivo leži oronuli fudbalski starac.

- Kunem vam se, neću propustiti nijedan trening. Došao sam da radimo zajedno, a ko ne trenira, neće moći ni da igra. Borićemo se za svu našu decu u klubu i ako da bog, Gimnazija je spasena - kroz suze je govorio Dijego.

Dijego Maradona

AP/Marcos Brindicci

„Dijego, volim te“, Foto: AP/Marcos Brindicci

Dijegu je ovo šesti klub u karijeri, ali mu čelnici argentinskog saveza dugo nisu dozvoljavali da radi u svojoj zemlji. Sada su nekako popustili i Dijego će debitovati na meču sa Rasingom 15. septembra.

PROČITAJTE JOŠ:

- Plačem zato što nemam reči. Sabotirali su me godinama, nisu mi dali da budem selektor kako sam želeo da budem. Nameštali su me stalno još od 1994. godine. Obrisali su me. I sada sam se vratio. Zato sam plakao, ovo su bile jake emocije - objasnio je Maradona razloge izliva emocija po izlasku na teren.

BONUS VIDEO:

Na ovom stadionu Srbija igra protiv Luksemburga!