Zoran Široki
Alo/Marko Metlaš
Zoran Široki

Alo/Marko Metlaš

Zoran Široki, Foto: Alo/Marko Metlaš

Od prvog kola traju problemi u Super ligi. Ustvari, traju oni mnogo duže, ali sada su se klubovi oglasili, a da ni prvo kolo nije bilo okončano. Ranijih sezona bar je bilo odigrano nekoliko kola pre nego što su krenule pritužbe i saopštenja.

U centru pažnje sudije. Njihov kriterijum, s tim da se nekima na terer stavlja i namera.

Činjenica je da arbitri idu iz greške u grešku. I, ono što najviše bode oči je to što su propusti uglavnom vezani za mečeve u kojima su akteri večiti rivali iz Beograda, Crvena zvezda i Partizan.

Da li su sudije crna tačka našeg fudbala ili su to klubovi?

 

Lazar Lukić i Miloš Đorđić su se pošteno obrukali kada nisu isključili igrače Zvezde Sanoga i Boaćija za pogibeljne startove, pa ih očekuje kazna od pet mečeva nedelegiranja i skidanje sa liste internacionalaca, bar se tako najavljuje za sastanak poslednjeg dana septembra.

Ali, nisu samo oni bili na tapetu. U prvom kolu je u Kruševcu na zub uzet Danilo Grujić, Srđan Jovanović posle meča u Novom Sadu, Zoran Široki je poslednji na udaru nakon duela na "Švajcariji" (sudijski ekspert Zdravko Jokić utvrdio da je napravio dve krupne greške, oštetivši i Partizan i Zlatibor).

Čini se da greške i ne bi bile toliko kobne da se na njih nisu nadovezala skoro pa svakodnevna saopštenja Crvene zvezde i Partizana.

Posledica bi mogla da bude da uskoro neće imati ko da sudi, ako se nastavi ovakvim tempom i greškama.

Zorana Širokog nema među delegiranima za predstojeće kolo, kao ni još trojice od četvorice prethodno navedenih...

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Djoka

23.09.2020 15:32

Najbolje je da Zvezdi sudi Vuletić a Partizanu Terzić. Tada će moći da pišu primedbe do mile volje. Sramota , izbacite ih iz lige. PS: Zašto sudijski eksperti klmentarišu samo sporne situacije ( ofsajdi , penali itd ) a ne tendeciono sudjenje tokom celig meča.