Karlo Anćeloti
AP
Karlo Anćeloti

AP

Karlo Anćeloti, Foto: AP

Posle odbijanja da odu u karantin, igrači Napolija su naišli na osudu navijača, ali i javnosti. Oni su svojevoljno otišli kući posle duela sa Salcburgom, Anćeloti koji je bio protiv karantina nametnutog posle poraza od Rome se nije složio sa ovom odlukom fudbalera.

On je zauzeo neutralni stav, vratio se u Kastel Volturno sa stručnim štabom i prespavao u trening centru, ispoštovao je naređenje predsednika.

PROČITAJTE JOŠ:

Time je spasio svoju kožu, juče je držao otvoreni trening, oko 600 navijača je vređalo igrače, uz povike da odu i da su "plaćenici".

Alan koji je uvredio DeLaurentisovog sina je tražio izvinjenje, ali će porodica vlasnika žestoko uzvratiti.

DeLaurentis je pustio Anćelotija da odluči da li će ekipa ići u karantin, nađeno je kompromisno rešenje, da odu danas pred meč sa Đenovom.

Aurelio De Laurentis

Alessandro Di Marco/ANSA via AP

Aurelio De Laurentis, Foto: Alessandro Di Marco/ANSA via AP

Ali, rezovi slede. Besni gazda Napolija sa advokatima pravi strategiju po kojoj će u okvirima zakona i onoga što predviđa kolektivni ugovor, kazniti igrače sa 25% primanja za ovu sezonu.

Recimo, najplaćeniji, Kulibali će na taj način izgubiti milion i po evra. Po proceni mediji, to će izazvati pravu buru, Mertens, Kaljehon i kapiten Insinje će biti sigurno prodati, prvoj dvojici ističu ugovori, pa klub želi da ih se oslobodi na zimu.

U kakvoj je poziciji Anćeloti?

On ima ponudu iz Argentine, od Boke, a sigurno će se otvoriti neka klupa u PL. Italijan bi šest meseci pre isteka ugovora mogao da ode, ne želeći da učestvuje u čistkama koje sprema predsednik, a kao rešenje za Napoli do kraja sezone pominje se bivši selektor Albanije, De Bjasi koji je dve godine bez posla, pošto je nakon samo par meseci smenjen u Alavešu.

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana