Romain Sais (Vulverhempton)
AP/Frank Augstein
Romain Sais (Vulverhempton)

AP/Frank Augstein

Romain Sais (Vulverhempton), Foto: AP/Frank Augstein

Prošlo je šest kola Premijer lige, a mnogi će već za naredno, sedmo, koje počinje večeras, morati da prekomponuju ekipu, jer su mnoge "zvezde" podbacile u prethodnom kolu.

1. Romain Sais (Vulverhempton)

Štoper Vulverhemptona je prekomandovan sa pozicije štopera na mesto levog beka i za sada se dobro snalazi. Ljubitelj je bonus statistike, pa mu u svakoj dobroj igri Vulfsa pripadne neki poenčić plus, do sada ih je skupio već sedam.

Na ruku mu ide i što je u prethodna tri okršaja odbrana "narandžastih" izdržala da ne primi gol. A, Vama na ruku ide što košta samo 5,3 miliona funti, a cena će mu samo rasti.

Romain Sais (Vulverhempton)

AP/Nick Potts

Romain Sais (Vulverhempton), Foto: AP/Nick Potts

2. Emiliano Martinez (Aston Vila)

Tri meča bez primljenog gola, a i kada su mu punili mrežu iskazivao se, pa je donosio po dva plus boda na konto odbrana. Uz to mu cena konstantno skače, trenutno je 4,8. Martinez je pun pogodak, naravno ukoliko Vam već nije oslonac tima.

Dobro je što mu slede "lakši" mečevi: Sautempton, Arsenal, Vest Hem, Brajton, Njukasl, Vulverhempton, Barnli, VBA, Kristal Palas...

Emiliano Martinez

AP/Rui Vieira

Emiliano Martinez, Foto: AP/Rui Vieira

3. Ros Barkli (Aston Vila)

Trebalo mu je malo vremena da se ustali po dolasku iz Čelzija, ali onda je bljesnuo. Dva postignuta gola u dva derbija sa Liverpulom i Lestereom. Onaj protiv Lisica u nadoknadi bio je vredan tri boda (1:0) u realnom svetu, a u Fantaziju i više, čak 11, jer je pokupio maksimalan bonus.

Dolaze lakši rivali, bar na papiru, pa je za očekivati da će i Barkli da se istakne. Košta samo 6 miliona, skoro duplo manje od Sterlinga, a učinak otprilike isti.

Ros Barkli

AP/Jon Super

Ros Barkli, Foto: AP/Jon Super

4. Če Adams (Sautempton)

Napadač Svetaca od šest mečeva još nijedan nije odigrao svih 90 minuta, ali ni to nije bila prepreka da se nađe među boljima, naročito u poslednjim kolima.

Čelziju i Evertonu je dao po gol, oba puta je uzeo i po dva bonus boda, a njegov tim je bogatiji za četiri boda na tabeli. Ima i dve asistencije. U dobroj je formi, a dolaze mečevi sa Aston Vilom, Njukaslom, Vulverhemptonom, Junajtedom, brajtonom... Kako ga je krenulo golmani rivala trebalo bi da se pripaze. Trenutno košta samo 5,8 miliona.

Če Adams

EPA/Ben Stansall

Če Adams, Foto: EPA/Ben Stansall

5. Vilfrid Zaha (Kristal Palas)

Postao je ključna karika tima iz Londona. Čak 5 golova i jedna asistencija, cena samo 7,3 miliona, a na kontu 48 bodova.

Deluje kao premija, ali treba sačekati. Slede dueli sa Vulfsima, Lidsom, Barnlijem, Nukaslom, VBA... Reklo bi se rivali po meri da im se napuni mreža...

Vilfrid Zaha

EPA/Mike Hewitt

Vilfrid Zaha, Foto: EPA/Mike Hewitt

PROČITAJTE JOŠ: