Aleksandar Mitrović
twitter.com/FulhamFC
Aleksandar Mitrović , Foto: twitter.com/FulhamFC

Fulam je ponovo u Premijer ligi! Klub Aleksandra Mitrovića je pobedio Brentford 2:1 u finalu plej-ofa za popunu engleske elite i ponovo će igrati protiv Liverpula, mančesterskih velikana, Čelzija, Arsenala, Totenhema. Meč je rešen jednim od najčudnijih golova iz slobodnih udaraca koji je ikad viđen. U finišu drugog produžetka Aleksandar Mitrović je asistirao za 2:0. Mitrović je dao ogroman doprinos plasmanu u leitu jer je u regularnom toku šampionata dao 26 golova na 40 mečeva, bio je najbolji strelac Čempionšipa ove sezone. 

Tokom 90 minuta regularnog toka igre nije viđeno gotovo ništa. Nijedna ekipa nije imala stoodstotnu šansu, a Fulam je bio malo agilniji, ali nedovoljno da meč ne ode u produžetke.  U finišu regularnog toka u igru je ušao i najbolji strelac Fulama, tek oporavljeni Aleksandar Mitrović, koji je zbog povrede preskočio oba meča polufinala plej-ofa. 

Sve do poslednjeg minuta prvog produžetka delovalo je da meč ide ka penalima, ali onda se desio momenat genijalnosti i momenat ludila. Genijalan je bio levi bek Fulama Džo Brajan koji je iz slobodnog udarca sa više od 35, možda i svih metara matirao Davida Raju. Španac je odlutao mislima na nekoliko sekundi, a Brajan je to iskoristio i postigao gol vredan Premijer lige. 

U finišu drugog produžetka, u 117. minutu, Brajan je ponovo bio strelac, posle asistencije Mitrovića. Brentford je u trećem minutu nadoknade samo stigao do počasnog gola preko Henrika Dalsgarda. 

PROČITAJTE JOŠ: