Lukašenko
Tanjug
Lukašenko

Tanjug

Lukašenko, Foto: Tanjug

I dok smo svakodnevno informisani o broju testiranih, zaraženih i preminulih što u našoj zemlji, što u svetu, Belorusi održavaju prvenstvene utakmice bez ikakvih problema.

U bivšoj republici SSSR-a su i dalje su dozvoljena masovna okupljana i igraju se mečevi pred publikom. Konkretno, derbi između Dinamo Minska i FK Minska je gledalo preko 3.0000 ljudi.

Zbog, kako navodi, "malog broja zaraženih", prvi čovek tamošnjeg fudbala, Vladimir Bazanov, insistira da se prvensvo normalno odvija.

"A što da nam se šampionat ne nastavi? Da li je vanredno stanje proglašeno u našoj zemlji? Nemamo kritičnu situaciju. Zato smo i rešili da se šampionat igra kako je je predviđeno", podsetio je RT na njegovu prošlonedeljnu izjavu.

Beloruski predsednik Aleksandr Lukašenko, koji insistira da život treba normalno da se odvija u zemlji na čijem je čelu, navodno je istakao da "pijenje votke i rad na poljoprivrednom gazdinstvu predstavljaju dobre mere da se virus zaustavi".

Čak je i bivši as Barselone i Arsenala, Aleksandr Hleb, istakao da "ne treba širiti paniku", naglašavajući da je najbolja "traktor terapija" koju je Lukašenko i predložio.