Aleksa Terzić
ALO/Marko Metlas
Aleksa Terzić

ALO/Marko Metlas

Aleksa Terzić, Foto: ALO/Marko Metlas

Sinoć je Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde potvrdio da će Aleksa Terzić pojačati Fiorentinu.

Mladi levi bek je sada već bivši fudbaler crveno-belih, a u novom klubu će se pridružiti zemljacima, ali iz suprotnog tabora Nikoli Milenkoviću i Dušanu Vlahoviću.

Iako je ovaj rastanak mogao da bude loš po Zvezdu, jer je Terziću isticao ugovor, crveno-beli su prošli prilično dobro, jer će inkasirati oko milion i po evra.

Mladen Krstajić u poseti Fudbalskom savezu Beograda

Alo!/Dejan Briza

Mladen Krstajić u poseti Fudbalskom savezu Beograda, Foto: Alo!/Dejan Briza

SRBIJA NA EP? SVI SMO ZA! „Alo!“ svedočio srdačnom susretu prijatelja u Deligradskoj 27

- Krajem godine mi ističe ugovor sa Zvezdom. Mogao sam da odem za džabe u Italiju ili bilo koju drugu sredinu, ali nisam hteo. Osećam da ni Zvezda, a ni ja, ne zaslužujemo takav rastanak - započeo je Terzić.

Iako su navijači očekivali Aleksu da jednog danas zajedno sa Joveljićem zaigra strandardno i u prvom timu, to se nije dogodilo jer je bila ogromna konkurencija, pa je ovaj fudbaler veći deo sezone druge polusezone proveo u Grafičaru, dok je Dejan igrao za prvi tim.

- Ja sam dete Zvezde, a proveo sam mnogo vremena na pozajmici u dresu Grafičara. Kada sam shvatio da ne mogu da se izborim za nastup u seniorskom timu šampiona Srbije, ponuda Fiorentine je došla kao poručena.

- Gledali su me u svim mečevima omladinske Lige šampiona, bili su veoma zadovoljni i poslali su konkretnu ponudu u klub - objašnjava Terzić.

Nije mu lako pao rastanak, ali najavio je povratak na Marakanu jednog dana.

- Boli me što nisam izborio mesto u prvom timu, ali sam ubeđen da ću jednog dana, po povratku u Srbiju, da zaigram u njemu - rekao je Terzić i istakao da već uči italijanski kako bi bio spreman za promociju u Fiorentini.