FK Trepča
Facebook
FK Trepča

Facebook

FK Trepča, Foto: Facebook

FK Trepča, kako stvari stoje, ipak neće zaigrati u Srpskoj ligi - Zapad pri Fudbalskom savezu Srbije, jer im to ne dozvoljavaju institucije FS tzv. Kosova.

Srbija - Nemačka. EP U 21, Valdšmit

EPA - EFE, Franco Debernardi

- Fudbalski savez Kosova je jedina kompetentna organizacija koja organizuje, upravlja i reguliše fudbalska takmičenja na celoj teritoriji 'Republike Kosova', te je organizovanje 'improvizovanih takmičenja na severu Kosova nelegalno - saopštio je danas Fudbalski savez tzv Kosova (FSK), preneo je KoŠev.

Dejan Stanković

Promo

 Podsetimo, pre nekoliko dana FK Trepča iz Kosovske Mitrovice objavio da će od naredne sezone da se takmiči u Srpskoj ligi zapad, u okviru KSS posle 17 godina. Ali, Fudbalski savez lažne države smatra da je to "ilegalna aktivnost neregistrovanih klubova" i traži "hitno okončanje ovakvih aktivnosti". Navodi se da bi i Kosovska policija trebalo da reaguje, ako se "ovakve aktivnosti nastave bez dozvole" Fudbalskog saveza tzv. Kosovo.

PROČITAJTE JOŠ:

- FSK je jedina kompetentna organizacija koja organizuje, upravlja i reguliše fudbalska takmičenja na celoj teritoriji 'Republike Kosova - navodi se u saopštenju i dodaje da je "Kosovo još 2016. godine postalo član UEFA i FIFA", kao i da će se obratiti UEFA.