ziru
epa / facundo arrizabalaga

 

ziru

epa / facundo arrizabalaga

Vrhunski napadač, ali nema minutažu kod Vengera - Olivije Žiru,  Foto: epa /Facundo Arrizabalaga

Mnoge zvezde, vredne po 20, 30 ili čak 40 miliona evra, trenutno nisu u prvom planu u svojim klubovima, teško je da su u formi kad greju klupu, pa će u zimskom prelaznom roku pokušati da nađu nove sredine kako bi ih selektori uvrstili na spisak putnika za Moskvu.

Najskuplji od njih je Mitši Batšuaji, reprezentativac Belgije, koga je Čelsi platio Marselju velikih 39 miliona evra. Nema ga u prvom timu „plavaca”, mada bi mogao početi da dobija šansu posle povrede Alvara Morate. Igrao je za omladince Čelsija protiv Milton Kinsa i dominirao. Zasad mu to ne obezbeđuje mesto u reprezentaciji, ali ako u januaru nađe drugi klub, ići će u Rusiju.

draksler

epa/ ronald wittek

Pored Nejmara i Mbapea za njega nema mesta u PSŽ -u - Džulijan Draksler, Foto: epa/ Ronald Wittek

Vrlo ozbiljan igrač kome se drma mesto u „trikolorima” je Olivije Žiru, golgeter Arsenala. Iako trese mreže u Evropi, čak i u ligi, iako dobija šanse na kašičicu, Arsen Venger je neumoljiv. Žiru će možda biti primoran da nađe novu sredinu narednog meseca.

Za još jednog igrača Arsenala nema mesta u prvom timu, ali ima u Engleskoj, to je Džek Vilšir. Zahvalan igrač, koji je lane igrao na pozajmici u Bornmutu, ali ove godine dobija šansu samo u Evropi i vrlo malo u Premijer ligi. Moraće da bude standardniji ukoliko želi da bude na spisku selektora Sautgejta.

Džulijan Draksler je mislio da će biti standardan u Pari Sen Žermenu kada su ga „sveci” platili 38 miliona evra Volfzburgu, ali dolaskom Nejmara i Mbapea, Nemac je pao u drugi plan. Počeo je sezonu, ali je došlo do promene u sistemu igre, ispao je iz tima i potražiće sreću negde drugde kako bi ga pozvao selektor Joakim Lev.

vilsir

epa / friedemann vogel

Da bi se našao na Sautgejtovom spisku mora napustiti Arsenal - Džek Vilšir,  Foto: epa / friedemann vogel

Na kraju, tu je i Danijel Staridž, reprezentativac Engleske, koji će morati grčevito da se bori za mesto u Gordom Albionu, jer ne igra u Liveprulu. Pored Firmina, Salaha, Manea i Kutinja ne može da se izbori za mesto u startnoj postavi i mora da promeni klub kako bi mogao da konkuriše Hariju Kejnu, Markusu Rašfordu, Džejmiju Vardiju i Džermejnu Defou, koji su standardni u svojim klubovima.